Aktyviai dalyvaukime konkurse

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-02-10
  • Kategorija: Renginiai

Gerbiami mokytojai,

Primename, jog jau prasidėjo registracija į nacionalinį moksleivių konkursą „Švari kalba – švari galva“. Šiemet jau ketvirtą kartą kviečiame moksleivius prakalbinti kompiuterį lietuviškai. Konkursas vyks vasario 21-25 dienomis. Lietuvių kalbos žinias pasitikrinti kviečiami 6-10 klasių moksleiviai.

Konkurso tikslas – skatinti moksleivius elektroninėje terpėje vartoti lietuviškus rašmenis ir taisyklingą lietuvių kalbą.

Moksleiviai, norintys dalyvauti konkurse, iki vasario 16 dienos turi registruotis konkurso svetainėje www.lituanika.lt. Šiame tinklapyje moksleiviai turės atlikti ir konkurso užduotis. Jas moksleiviai atliks savo mokyklos kompiuterių klasėje nuo 9 val. ryto iki 17 val. popiet.

Naujovė! Nacionalinis moksleivių konkursas „Švari kalba – švari galva“ šiemet vyks dviem etapais.

I etapas vyks šiomis dienos:

  • vasario 21 d. užduotis atlikti galės šeštų klasių moksleiviai;
  • vasario 22 d. užduotis atlikti galės septintų klasių moksleiviai;
  • vasario 23 d. užduotis atlikti galės aštuntų klasių moksleiviai;
  • vasario 24 d. užduotis atlikti galės devintų klasių moksleiviai;
  • vasario 25 d. užduotis atlikti galės dešimtų klasių moksleiviai.

Iš anksto neužsiregistravę moksleiviai konkurse dalyvauti negalės.

II etapas vyks Vilniuje kovo 16-ą dieną. Vieta yra tikslinama. Ši informacija bus paskelbta vasario mėnesį konkurso svetainėje www.lituanika.lt

Antrajame etape dalyvaus po dvidešimt geriausių iš visos Lietuvos šeštokų, septintokų ir kitų klasių moksleivių pagal mokyklose vykusio etapo rezultatus.

Konkurso nugalėtojais tarp šeštokų, septintokų, aštuntokų, devintokų ir dešimtokų taps teisingiausiai užduotis atlikęs moksleiviai. Jei tokių bus ne vienas, laimės tas, kuris atlikdamas užduotis sugaišo mažiausiai laiko. Informacija apie padarytas klaidas yra konfidenciali ir neskelbiama, žinoma tik informacinės sistemos administratoriams.

Konkurso nugalėtojai ir jų pedagogai bus apdovanoti kovo 16 d. LR Seimo rūmuose. Apdovanojimų laikas tikslinamas. Ši informacija bus paskelbta vasario mėnesį konkurso svetainėje www.lituanika.lt

Nacionalinį moksleivių konkursą organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Valstybinė lietuvių kalbos komisija, kalbinių technologijų plėtojimu užsiimanti bendrovė „Tilde IT“ ir ryšių su visuomene agentūra Strateginių komunikacijų centras.

Kviečiame Jus paskatinti moksleivius registruotis interneto svetainėje bei dalyvauti nacionaliniame konkurse „Švari kalba – švari galva“.

Į visus klausimus Jums atsakys:

Aistė Simanavičiūtė

Konkurso „Švari kalba – švari galva“ projekto vadovė

Tel. (8 5 ) 279 1829, e-paštas aiste@skc.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos