Integruota dorinio ugdymo ir lietuvių kalbos bei literatūros pamoka Vilniuje

Mūsų gimnazijos abiturientai perskaitę V. Mykolaičio - Putino romaną „Altorių šešėly“ visada vyksta į Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminariją. Išvyką organizuoja dorinio ugdymo (tikybos) mokytoja Alma Vaištarienė bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, mokanti abiturientus, šiemet ji – Sigita Juškevičienė.

Lapkričio 20 dieną į kunigų seminariją Vilniuje įžengė 16 mūsų gimnazijos abiturientų. Jau vestibiulyje pasitikęs būrelis jaunų linksmų klierikų sužavėjo maloniu bendravimu bei humoro jausmu. Mokiniai atsipalaidavo...pradėjo šypsotis, kalbėti, net juokauti... Ko gero, vykdami į seminariją, tikėjosi tų šaltų devynių skambalo dūžių ir pilkos šaltos atmosferos, aprašytos V. Mykolaičio – Putino. Tačiau surado visai ką kita – įdomius pašnekovus, bendraujančius įvairiausiomis temomis, modernias šviesias patalpas su išmaniosiomis technologijomis, biblioteką su fonde esančiais beveik 46 000 leidinių... Mokiniai juokavo, jei Liudas Vasaris studijuotų šioje seminarijoje, į dvarą pas baronienę Rainakienę eiti jam nereikėtų – naudotųsi seminarijos biblioteka, džiugintų jį ir bravijoriaus skaitymas šviesioje ir sakralumą rezignuojančioje koplyčioje...

Reikėtų paminėti, kad mokiniai šią dieną dar lankėsi katedros požemiuose. Gidė įdomiai pasakojo apie Lietuvos didikus, karališkų šeimų atstovus, pasidalino istoriniais faktais apie Vilnių, priminė, kad sostinė mini 700-ąsias metines. Mokiniai, klausydami gidės pasakojimų, prisiminė, kad beveik prieš metus buvo Krokuvoje, Vavelio pilyje, ten taip pat aplankė karalių panteoną.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos