Paaiškėjo kalendoriaus bendraautoriai

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-02-04
  • Kategorija: Pranešimai

 

 Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kasmet organizuoja konkursą  ,,Prakalbink istorijos herojus – tapk kalendoriaus autoriumi‘‘. Šiais metais kalendoriaus istorijos tema buvo skirta jungiamojo aparato ir skeleto raumenų sistemos ligų prevencijai. Jaunieji kūrėjai kasmet kviečiami pažiūrėti į sveikatos išsaugojimą kūrybiškai ir tapti naujųjų metų kalendoriaus bendraautoriumi.

Šiais metais, iš visų Alytaus rajono ugdymo įstaigų, biuras sulaukė nemažai istorijų, tačiau geriausia iš jų išrinkta Daugų Vlado Mirono gimnazijos Makniūnų pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus pirmos klasės mokinės Miglės Baranauskaitės. Ši mokinė kartu su mama sukūrė puikų eilėraštį, kuriame atskleidžiama dviejų peliukų Tuko ir Muko pamokanti istorija.

Tuko ir Muko istorija primena, jog kuprinė neturi viršyti rekomenduojamo kuprinės svorio, kadangi sunkios kuprinės nešiojimas įtakoja stuburo pakitimus, gali sukelti nugaros, kaklo skausmus. Taip pat labai svarbu į mokyklą kuprinėje neštis tik tos dienos pamokoms reikalingas priemones, bei nuolat patikrinti ar kuprinės diržai yra sureguliuoti vienodai.

Visi norintys pasipuošti stalus šiuo puikiu kalendoriumi kviečiami užsukti į Alytaus rajono visuomenės sveikatos biurą ir jį gauti dovanų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos