Respublikinė viktorina “SUGRĮŽIMAS Į NEPRIKLAUSOMYBĘ“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-12-10
  • Kategorija: Konkursai

Respublikinė viktorina “SUGRĮŽIMAS Į NEPRIKLAUSOMYBĘ“

Gruodžio 6 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijos komanda „Mironiečiai“ dalyvavo respublikinėje bendrojo ugdymo gimnazijų I - IV klasių mokinių viktorinoje „SUGRĮŽIMAS Į NEPRIKLAUSOMYBĘ: nuo Sąjūdžio iki okupacinės Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos“.

Viktorina skirta paminėti Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 35 – mečiui ir okupacinės Sovietų Sąjungos kariuomenės išvedimo 30 - mečiui.

Į Lietuvos Respublikos Seimą, kuriame vyko viktorina, atvyko mokiniai iš dvidešimt aštuonių gimnazijų ir mokyklų. Dalyvius pasveikino Lietuvos Respublikos Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas. Savo kalboje paminėjo, „kad jei nebūtų buvę Sąjūdžio, Baltijos kelio, nesėdėtume šioje salėje, nebūtų ir nepriklausomos Lietuvos. Nepriklausomybę reikėjo apginti, nes galėjome jos netekti. Pasaulis mus pripažino ir priėmė į savo šeimą.“

Dalyviams palinkėjo sėkmės atliekant užduotis. Viktoriną sudarė trys užduotys: testas, darbas su šaltiniais bei kūrybinė užduotis (viešasis kalbėjimas). „Mironiečiai“ grįžo su dovanomis, pasisėmę įspūdžių, prasmingai ir turiningai praleidę laiką, pagilinę istorijos žinias.

Laimutė Leonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos