Daugiškiai MEPA komandos nariai Europos žaliojo kurso idėją įgyvendina praktiškai

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2024-04-18
  • Kategorija: Aktualijos

2019 m. buvo paskelbtas politikos iniciatyvinis rinkinys – Europos žaliasis kursas. Žaliojo kurso pagrindiniai tikslai yra rasti harmoniją tarp žmogaus veiklos ir gamtos ir iki 2050 metų Europos Sąjungą padaryti klimatui neutralia. Be to, Europos Taryba ir Europos Parlamentas pasiekė preliminarų susitarimą dėl pasiūlymo, kurio tikslas - labiau sumažinti miškų naikinimą ir alinimą.

Be Europos piliečių paramos žaliojo kurso idėjos yra neįmanomos. Daugų Vlado Mirono gimnazijos MEPA komanda, siekdama prisidėti prie Europos Žaliojo kurso strategijos įgyvendinimo, balandžio 12 dieną netoli Daugų miestelio sodino miško medžių sodinukus. Be miškininkystės paslaugų teikėjos ,,Taurus miškas" pagalbos ši mūsų idėja būtų neįmanoma! Džiugu pasidalinti, kad mes visi dirbome uoliai, nuoširdžiai ir vieningai. Darbui pasibaigus buvome pakviesti pailsėti ir pasivaišinti. Tuo metu, aptarėme žaliojo kurso ir gamtos išsaugojimo svarbą, dalinomės perskaitytomis mintimis apie Europos parlamentarų diskusijas apie žaliąjį kursą bei šios strategijos aktualumą po naujų Europos Parlamento rinkimų šiais metais.

Mes, MEPA komandos nariai, norime parodyti, kad ambicingi tikslai ir kilnios idėjos pasiekiami ne žodžiais, o darbais. Skatiname visus prisidėti prie Europos Sąjungos klimato gerinimo!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos