Geografijos pamoka gamtoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-10-27
  • Kategorija: Aktualijos

Pamoka gamtoje – tai teorinių žinių susiejimas su tikrovėje pamatytais vaizdais. Aplankę Dzūkijos nacionalinio parko ekspoziciją susipažinome su senąja šio krašto žmonių buitimi, užsiėmimo būdais. Supratome, kodėl natūraliosios gamtos negalima naikinti ir reikia steigti saugomas teritorijas.

Praktinė užduotis buvo išmatuoti ir apskaičiuoti Dorupio upelio debitą. Čia prireikė fizikos ir matematikos žinių. Ne visiems iš karto pavyko gauti teisingą atsakymą, tačiau padėdami vieni kitiems išsiaiškinome, kur suklydome ir gavome teisingus atsakymus.

,,Bobos daržo šaltiniuose“ pamatėme Skroblaus upelio ištakas, o keisto pavadinimo ,,Meškos šiknos“ aukštapelkėje susipažinome su joje augančiais augalais: kiminais, spanguolėmis, gailiais. Žavėjomės vėjo pustomomis žemyninėmis ,,Klonių (Gaidžio)“ kopomis, nuostabiaisiais Ūlos skardžiais bei ,,Ūlos akies“ versme. Apie ją senoliai pasakoja „Būgtai akis buvo dzidelė, kap ažarukas ir ty inpuolė jaucis. O išplaukė tas jaucis nat Daugų ažaran. Nuog to ir traukės, traukės, kol liko cik tokia akelė…“.

Puikus oras leido pabūti gamtoje, pasidžiaugti nubėgančiu rudeniu ir suprasti, kad atliekant užduotis gali prireikti įvairių mokomųjų dalykų žinių. Ką sužinome, pamatome, pabandome, pritaikome - visa tai gula į mūsų patirtis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos