Projekto ,,Visas pasaulis linijomis“ veiklos baigėsi

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-06-05
  • Kategorija: Aktualijos

Daugų IUS kalbos ir komunikacijos sutrikimų prevencijai skirtas projektas linijomis ir labirintais pasiekė finišo tiesiąją. Jame dalyvavo visa skyriaus bendruomenė.Iš pradžių grupėse ir namuose, vėliau- tik namuose nuotoliniu būdu.

Pagrindinis mūsų tikslas –mokymosi sunkumų prevencija. Uždaviniai- lavinti smulkiąją ir stambiąją motoriką, stebėti aplinką, klausyti garsų, kartoti, pasakoti.

Taip pat l svarbus buvo dėmesio koncentravimas bei ugdytinių įtraukimas į veiklą. Siekiant sukaupti vaikų dėmesį, sudominti, pasitelkėme i įvairias muzikines, teatro, dailės  priemones . Šių veiklų vykdymui reikšmingas buvo  išankstinis aptarimas, pabandymas ir susitarimai bei taisyklės. Nelengva buvo išlaikyti dėmesį mažai besikeičiam vaizdui, aptarti statiško paveikslėlio turinį. Visos veiklos persipynė tarpusavyje ir vyko natūrali integracija.

Mokėmės juokingų pakartojimų, veiksmų, gyvūnus  imitavome  pirštų bei rankų judesiais. Kūrėme naujas pirštų pasakas. Kalbai ir muzikai didelę reikšmę turi taisyklingas kvėpavimas. Tad suvokti ir įsivaizduoti, kaip įkvėpti, kaip iškvėpti- taip pat nemenkas iššūkis. Labai svarbūs ikimokykliniame amžiuje yra pirštukų ir plaštakų žaidimai. Piešėme, lipdėme, karpėme ir klijavome. Pagaliau bendravome su šeimos nariais: kartu atlikome užduotis, kalbėjome,  tiesiog buvome šalia.

Taip lavėjo smulkioji motorika, regimasis ir erdvės suvokimas, gerėjo garsų tarimas,  bendravimo įgūdžiai.

Nenuleidome rankų ir tada, kai dirbome nuotoliniu būdu. Žinoma, buvo svarbi  tėvelių pagalba namuose . Jiems teko paragauti mokytojo duonos.  Paskutinė iš veiklų –dėlionė iš gamtinių medžiagų – vyko daugiausia lauke. Juk  saulėtas pavasaris taip viliojo savo šiluma, kvapais ir spalvomis. O iš tiesų tai pats tiksliausias tikslas buvo pamatyti, kokia gražia mus supanti gamta, kiek galime  iš jos pasimokyti, stebėti ir išsaugoti.

Skyriaus informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos