Tarptautinis susitikimas: Daugai - Mongolija

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-04-19
  • Kategorija: Aktualijos

Balandžio 18-osios rytas buvo skirtas Mongolijai. Septyni mūsų gimnazijos mokiniai Justina, Miglė, Redas, Valerija, Klaudija, Meida ir Karolina paaukojo savo saldžias šeštadienio miego valandas, kad Zoom vaizdo konferencijoje susitiktų su mokiniais iš Mongolijos.

Nuo ko viskas prasidėjo? Nuo to, kad mokytoja iš Mongolijos buvo mano kambariokė „Fulbright TEA 2019“ programos metu Amerikoje. O mokytojams juk šauna pačių beprotiškiausių idėjų. Viena iš jų jau įgyvendinta.

Susitikimo metu mokiniai apsikeitė informacija apie savo šalis. Įdomiausia, kad Lietuvoje ir Mongolijoje gyventojų skaičius yra labai panašus, na o pastarosios plotas yra daug daug kartų didesnis - 1.564 mil. km².

Jeigu manote, kad lietuviai valgo nemažai mėsos, ir kad cepelinai yra sunkus maistas, tai labai klystate. Mongolijoje žmonės valgo labai riebiai, o mėsos patiekalai yra patys populiariausi. Net ir vienoje iš arbatos tipų galite rasti mėsos!

Sužinojome ir tai, kad tautinio kostiumo dėvėjimas yra kasdienybė Mongolijos kaimo vietovėse. Beje, dauguma vaizdo konferencijos dalyvių dėvėjo tradicinius drabužius. Taip pat sužinojome, kad Mongolijoje vyraujanti religija yra Budizmas.

Daug sužinojome. Supratome, kad Lietuva ir Mongolija yra labai skirtingos savo praeitimi, kultūra. Visgi yra aišku, kad esame vienodi. Kad šypsena ir juoku galima užkrėsti bet kurį – lietuvį ar mongolą; kad mokiniai iš Daugų ir tolimosios Mongolijos vienodai jaudinasi ruošdami pasisakymus užsienio kalba; kad vienodai smalsiai nužiūrinėja vienas kitą ekranuose.

Kas toliau? Toliau – bendra grupė socialiniame tinkle, kur mokiniai dalinsis ne tik informacija apie kultūrinius dalykus, bet ir savo patirtimis, išgyvenimais. Kas iš to? Turbūt nebūtina aiškinti, kokia nauda bus mokinių užsienio kalbai ir kokia galimybė plėstis jų akiračiui. Kinų patarlė sako, kad išmokus užsienio kalbą, atsiveria dar vienas langas, per kurį gali pažvelgti į pasaulį.   

Informaciją parengė anglų mokytoja Stasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos