#MEPALietuva Susitikimas su Europos parlamentare Rasa Juknevičiene

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-06-12
  • Kategorija: Aktualijos

Daugų Vlado Mirono gimnazijos 8a klasės mokiniai įgyvendina jau antrą projektą. Šį kartą apie mūsų politikų darbą Europos Parlamente, projektas taip ir vadinasi - „Lietuvos politikai Europos Parlamente“.

 Įgyvendindami šį projektą mokiniai turi atlikti nemažai mokytojų rekomenduotų užduočių, pvz., išsiaiškinti, kiek Lietuvos politikų yra Europos Parlamente; koks jų amžius,  surasti parlamentarų amžiaus vidurkį; išnagrinėti Europos Parlamento aplinką, želdinius; virtualiai aplankyti Europos Parlamentą; išsiaiškinti, kodėl svarbi mums Europos Sąjunga; už ką atsakingi mūsų parlamentarai šioje institucijoje ir panašiai.

O kas geriausiai gali papasakoti apie Europos parlamentarų darbą, jei ne žmogus, kuris ten dirba. Labai džiaugiamės, kad nuotoliniu būdu sutiko pabendrauti politikė, Kovo 11-osios akto signatarė, Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė. Susitikimas buvo labai įdomus ir prasmingas. Politikė atskleidė Europos Sąjungos susikūrimo priežastis, kodėl Lietuvai svarbu būti šioje sąjungoje, kokią misiją atlieka Lietuvos parlamentarai Europos Parlamente ir dar daug įdomios informacijos apie parlamentarų darbo grafiką, atsakomybę bei apie kalbų mokėjimo svarbą...

Susitikimas buvo jaudinanti ir labai įdomus.

Sigita Juškevičienė ir Odeta Šerelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos