Šiaurės šalių literatūros savaitė Dauguose

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-11-18
  • Kategorija: Aktualijos

Lapkričio 12 – 18 dienomis Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Daugų filiale vyko tradicinė Šiaurės šalių literatūrai skirta savaitė.  Jos tikslas – skatinti domėtis Šiaurės šalių literatūra, iš naujo atrasti ir geriau pažinti Šiaurės šalis. Šiais metais vaikai, paaugliai ir suaugusieji buvo kviečiami susipažinti su literatūriniais šiaurės herojais.

Šiaurės šalių literatūros savaitėje aktyviai dalyvavo ir noriai susitiko su Šiaurės šalių herojais  Daugų Vlado Mirono gimnazijos 1-5 klasių mokiniai.  Bibliotekoje ir klasėse vyko garsiniai skaitymai, vaikai iliustravo savo herojus bei gaminosi herojų kaukes. Visą savaitę garsiai skaitėme Elias ir Agnes Våhlund kūrinio „Superherojų vadovas” ištraukas , kuriose buvo gausu nuotykių, išgyvenimų.  Taip pat žiūrėjome nuostabias knygos iliustracijas, filmuką ir piešėme savo herojus. Bibliotekoje buvo paruošta knygų paroda „Šiaurės šalių rašytojų knygos vaikams” ir vaikų piešinių paroda. Savaitę vainikavo viktorina apie Šiaurės šalis bei jų literatūrą, literatūrinius herojus, kurioje dalyvavo penktokai.

Po garsinių skaitymų popiečių dar ilgai bibliotekoje ir mokyklos koridoriuose skambėjo mažųjų mokinių mintys, visi jautėsi herojais ir norėjo daryti gerus darbus.

Alytaus r. savivaldybės VB Daugų filialo

 vyresn. bibliotekininkė Lina Jakimavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos