Europos atliekų mažinimo savaitė

Lapkričio  19 - 23 dienomis Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinukams vyko integruotos pamokos, skirtos Europos atliekų mažinimo savaitei paminėti. Šiemet Europos atliekų mažinimo savaitės tema – vienkartinių plastikinių gaminių naudojimo mažinimas.

Mokytojos Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė supažindino vaikus su vienkartinio plastiko atliekų keliamomis problemomis, neigiamu poveikiu aplinkai. Norėdami prisidėti prie plastiko atliekų mažinimo, sumanėme plastikinius buteliukus panaudoti dar kartą ir pasigaminti svarmenis. Visi kartu rinkome plastikinius buteliukus, pripildėme juos smėliu.  Per integruotą dailės ir technologijų pamoką, panaudodami lipnų spalvotą popierių bei plastiliną, dekoravome buteliukus. O per integruotą kūno kultūros pamoką atlikome rankų ir kojų raumenų stiprinimo pratimus su pasigamintais svarmenimis.

Vaikams buvo labai smagu dirbti komandoje ir bendradarbiauti integruotų pamokų veiklose. Džiaugiamės prisidėję prie plastiko atliekų mažinimo ir atradę paprastą galimybę stiprinti savo sveikatą.

Pradinių klasių mokytojos Sigutė Kaminskienė ir Renata Miškauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos