LŠS karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės 110-osios kuopos jaunųjų šaulių Taktinės pratybos ( NVŠ mokinių užimtumas)

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-05-22
  • Kategorija: Aktualijos

LŠS karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės 110-osios kuopos jaunieji šauliai gegužės 19d. sugužėjo į Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyrių. Tai jaunieji šauliai iš Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijos (vadovas Algis Cincilevičius), iš gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus (vadovė Aušra Damkauskienė),iš Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos, iš Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus (vadovė Monika Jusaitė) ir iš Pivašiūnų gimnazijos ( vadovas Danius Gintalas). Susirinko gausus būrys jaunųjų šaulių, nepabūgusių išbandyti savo ištvermę ir puikiai praleisti laiką kartu.

Jaunieji šauliai pradėjo taktinį žygį Alovės ežero link, kur ir vyko organizuotos pratybos: šaudymas iš pneumatinio šautuvo, iš lankų, laužavietės ir stovyklavietės įrengimas. Jaunuoliai prisiminė pagrindines radijo ryšio procedūras, fonetinę abėcėlę.

Jaunieji šauliai, atlikę visas jiems skirtas užduotis, bendravo ir dalijosi įspūdžiais prie sukurto draugystės laužo, kepė dešreles. Šiose Taktinėse pratybose praleistas laikas paliko neišdildomus įspūdžius, šauliai buvo geros nuotaikos, susidraugavo.

Jaunųjų šaulių pratybos vykdomos įgyvendinant Šaulių sąjungos  tikslą – neformalaus rengimo pagrindais ugdyti pilietiškumą, drausmingumą, savarankiškumą, savimi pasitikintį ir lyderio savybes demonstruojantį jaunimą.

Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus jaunųjų šaulių vadovė Aušra Damkauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos