Etnokultūros seminaras Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-05-31
  • Kategorija: Aktualijos

Daugų Vlado Mirono gimnazijos bei jos skyrių pedagogai tobulinosi seminare  „Etnokultūros integravimas – galimybės saviraiškai ir kūrybiškumui ugdyti“, kurį organizavo pradinių klasių vyr. mokytoja Raimonda Šilalienė ir biologijos mokytoja – metodininkė Dana Zarauskienė.

Seminaro dalyviai pagilino žinias apie etninius lietuvių liaudies papročius, tradicijas, bei sužinojo, kaip juos inovatyviai integruoti į netradicines ugdomąsias edukacines veiklas. Turėjo galimybę susipažinti, kokiais būdais ir metodais galima ugdyti ir formuoti etnokultūros pradmenis ugdymo procese. Sužinojo kaip padėti vaikui pažinti gimtąjį kraštą, skatinant perimti tėvų, protėvių vertybes, ugdant tautinę savimonę, pagarbą gimtajai kalbai, kultūrai.

Praktinės seminaro veiklos vyko Daugų amatų kiemelyje, kur buvo kepamos grikinės babkutės, pinamos gėlės iš vytelių, bei Sekminių vainikai iš lauko gėlių.  Seminarą vainikavo gimnazijos mokinių bei mokytojų kolektyvų pasirodymai Sekminių šventės tema, bei piemenų kiaušinienė, kuri buvo kepama ant kelmo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos