Planuok savo karjerą –„Šok į tėvų klumpes“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-05-30
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Daugų Vlado Mirono gimnazijos penktokai kartu su auklėtoja Gitana Ivanauskiene ir padėjėja Vyda Sudvajiene sėdo ant dviračių ir numynė į ūkininkų Onos Pušinskaitės ir Edvardo Ribačiausko sodybą.

Nors karštis svilino, kelias dulkėjo, tačiau visi kartu po daugiau nei valandos savo tikslą pasiekėme. Sodyboje mus pasitiko ne tik darbštūs ir labai svetingi ūkininkai, tačiau ir didelis pulkas gyvūnų. Visus sužavėjo ne tik mažutis kačiukas, neseniai gimęs veršiukas, bet ir šunys, povai, kiti paukščiai, karvių banda. Taip pat pievoje nutūpusios gervės, tiek daug ir vienoje vietoje mums dar neteko matyti. Apžiūrėję laukus, pasiklausę pasakojimo apie ūkį, pavaikščioję po sodybą, truputį praalkome.

Kai ant stalo buvo atnešti mūsų pačių tobulai pagaminti mėsainiai, svetingų ūkininkų trijų rūšių sūriai, medus ir dar kiti skanumynai, susėdome ne tik pasivaišinti, bet ir dar artimiau pabendrauti. Kalbėjome apie tai, kaip nelengva prižiūrėti tokį didelį ūkį, kiek reikia sunkaus darbo įdėti, kol maistas atsiranda ant stalo. Ūkininkauti nėra lengva, bet ši veikla teikia daug džiaugsmo. Prisilietęs prie gyvūno, pažiūrėjęs į jo akis, tampi pats geresnis... Esame be galo dėkingi Raselės tėveliams, kad atvėrė savo namų duris. Ačiū.

5kl. informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos