Studfestas – didžiausias Lietuvoje karjeros festivalis

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-10-28
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Dalis IIag ir keletas IIIag klasės mokinių dalyvavo „Studfeste2019“- tai didžiausias Lietuvoje karjeros festivalis. Jis pagelbėjo mokiniams atsakyti į klausimą „Kuo noriu būti? Ir galbūt įkvėpė nuvykusiuosius pokyčiams.

Į Kauno „Žalgirio“ arenos sceną lipo aštuoniolika savo srities profesionalų. Kiekvienas iš jų dalijosi savo unikalia patirtimi, provokavo ne tik mokinius, bet ir mokytojus. Rytis Jurkėnas, edukacinių bendrovių „Kalba“ kūrėjas, profesionalus karjeros konsultantas, Studfesto ambasadorius iškėlė idėją mokytojams: „Gal rašykime moksleiviams pažymius už gerai padarytas „špargalkes“?“, Agnė Blažienė, geriausia 2015 VDU dėstytoja, dalijosi patirtimi apie lietuvių kalbą, kuri patekusi į anglų kalbos spąstus- „Katis buvo lipo ant medį“.

Gimnazistai susižavėję klausėsi Manto Stonkaus, televizijos laidų vedėjo, aktoriaus bei komiko, įžvalgų. Jis teigė, kad sėkmė aplanko darbščiuosius, todėl nieko nesitikėkite, jeigu sunkiai ar atkakliai nedirbsite ir nekelsite tikslų. Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino dalijosi patirtimi, kaip jai pavyko tapti „Instagramo“ žvaigžde, turinčia daug sekėjų. „Radistai“, didžėjai, prodiuseriai, renginių organizatoriai ir vedėjai, pasakojo apie tai, kad pirmi 10 metų buvo patys sunkiausi. Paulius Mikolaitis (Paul de Miko)- žymiausias „Youtuberis“, EX-duomenų analitikas karjerą derina su malonumu, teigdamas, kad daug kas jo gyvenime atsirado labai atsitiktinai. Šių žmonių pasidalinimai sulaukė daugiausia dėmesio. Visus sužavėjo Vido Bareikio, aktoriaus, režisieriaus, dainininko, atliktas repas pagal poeto Antano Baranausko „Anykščių šilelį“. Po konferencijos vyko puiki diskoteka.

                                                                                   IIag kl. informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos