11-asis Mirono kelias

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-05-21
  • Kategorija: Renginiai

„Mirono kelias“ – šventė, sukelianti daug emocijų bei jaudulio kiekvienam Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenės nariui, o ypač sportininkams – estafetinio bėgimo komandai ir istorinių žinių konkurso dalyviams. Šiemet, po dvejų metų  pertraukos, įvyko 11- asis „Mirono kelias“.  Gimnazijų komandos su savo mokytojais atvyko iš Pivašiūnų, Miroslavo, Butrimonių, Varėnos „Ąžuolo“, Alytaus Šv. Benedikto, Alytaus A. Ramanausko - Vanago gimnazijų bei komanda iš Alytaus profesinio rengimo centro. Sportininkams teko įveikti beveik dešimt kilometrų, o kiti komandos nariai dalyvavo istorinių žinių konkurse.

                 Šiemet šventė prasidėjo  Daugų Dievo Apvaizdos bažnyčioje. Šv. Mišias aukojo renginio iniciatorius kunigas Vidas Jelinskas. Jis taip pat įsteigė dovanas prizininkams: pramogas Druskininkų vandens parke, kelionę visai komandai į nuotykių parką Tarzanija bei plaukimą baidarėmis pasirinkta upe.

                 Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius tardamas sveikinimo žodį šventės dalyviams akcentavo patriotiškumo svarbą ir  pasidžiaugė, kad į šį renginį kasmet atvyksta garbingų svečių – Lietuvos Respublikos Seimo narių, ne išimtis ir šie metai. Direktorius pristatė gerbiamą viešnią Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoją Paulę Kuzmickienę. Renginyje taip pat dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, Daugų seniūnijos seniūnė Irma Kašėtienė. Viešnios tardamos žodį pabrėžė, kad labai svarbu žmogui ugdyti tiek fizinę, tiek dvasinę ištvermę, žinoti savo tautos istoriją, semtis iš jos stiprybės bei įkvėpimo.

                 Po Šv. Mišių gimnazijų sportininkų komandos išvyko į Bukauciškių Vlado Mirono koplyčią, o istorijos žinovai –  į gimnaziją, dalyvauti konkurse.

                 Finišas, kaip paprastai, įvyko gimnazijos stadione.

                 Visus sportininkus pasitiko mūsų gimnazijos sirgaliai, jie skandavo, mojavo balionais. Pirmoji finišą kirto Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos komanda, antri – Simno gimnazijos mokiniai, III-ti  buvo gimnazijos šeimininkai – Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai.  

Susumavus istorijos konkurso bei estafetinio bėgimo rezultatus buvo paskelbta:

I – vietą iškovojo Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos mokinių komanda,

II-oji vieta atiteko Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinių komandai,

III– ioji - Simno gimnazijos mokinių komandai.

                 Labai džiugu, kad tradicinis „Mirono kelio“ renginys vėl gyvas, vėl sukviečia mokinius bei mokytojus. Mirono idėja gyva. Šiame kelyje pralaimėtojų nėra, visi, kurie dalyvavo, laimėjo daug...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos