Mokinių susitikimas su Kauno teritorinės muitinės pareigūnais

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-05-23
  • Kategorija: Renginiai

Nuo 1919 m. gegužės 8 d. įsigaliojo Laikinieji Lietuvos muitinių įstatai. Nuo tada ši data laikoma Lietuvos muitinės įkūrimo diena ir yra Muitinės profesinė šventė.  Lietuvos Respublikos muitinė – valstybės institucija, prižiūrinti tarptautinę prekybą.

Gimnazijos administracija, siekdama mokinius geriau supažindinti su šia svarbia Lietuvai institucija, jos darbu, galimybe įgyti muitininko profesiją į susitikimą su mokiniais pakvietė Kauno teritorinės muitinės pareigūnus. Į susitikimą atvyko Kauno teritorinės muitinės vyr. inspektorė ryšiams su visuomene Ramunė Nagelienė bei Mobiliųjų grupių posto pareigūnai: vyr. inspektorė Loreta Dambrauskienė, vyresn. inspektorius Arūnas Mazuronis, vyr. inspektorius-kinologas Valentinas Morkūnas.

Apie muitininkų darbą, reikalavimus išsilavinimui ir pačiam asmeniui II-IIIg kl. mokiniams išsamiai papasakojo vyr. inspektorė ryšiams su visuomene Ramunė Nagelienė. Mokiniai susipažino su muitinės istorija, struktūra, naudojama įranga, pamatė trumpus filmus apie muitinių darbą. Pasakodama apie įdomesnius atsitikimus muitinės darbe, pranešėja pateikė pavyzdžių, kokiais būdais bandoma įvežti kontrabandą ir kuo visa tai baigiasi pažeidėjams. Turima įranga, bendradarbiavimas su kitomis struktūromis netgi pažeidėjo elgesys leidžia nustatyti pažeidimus ir  kovoti su nesąžininga ir neteisėta tarptautine prekyba, nusikalstamumu ir grėsmėmis nacionaliniam ir tarptautiniam saugumui. Po paskaitos, pareigūnai pakvietė mokinius į gimnazijos kiemą, kur vyr. inspektorius-kinologas Valentinas Morkūnas pademonstravo puikiai dresuotų šunų galimybes ir papasakojo, kokį darbą jie atlieka, kaip yra dresuojami, kur gyvena laisvu nuo tarnybos metu, kas gali dirbti kinologu ir kt. Pasirodymą galėjo stebėti visi norintys mokiniai.

Muitinės pareigūnai gimnazijoje lankėsi pirmą kartą, todėl mokiniai sužinojo daug naujo. Vyresniųjų klasių mokiniams buvo aktualu išgirsti apie galimybę dirbti šį darbą ir pasirinkti tolimesnes studijas, jaunesniems - įdomus pasirodymas su dresuotais šunimis.

                                           Soc. pedagogas Giedrius Žemaitis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos