Kovo 11-oji Daugų gimnazijoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-03-09
  • Kategorija: Renginiai

Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė penktadienį nuo pat ankstaus ryto susitelkė paminėti dar vieną svarbią šventę – Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šventėje skambėję tekstai, skirti Lietuvai, sujaudino, dainos - priminė rūsčią Tėvynės praeitį, o mokinių šokiai pasėjo širdyse viltį, kad tik būdami vieningi ir drąsūs išsaugosime laisvę sau ir savo vaikams.

Pakilią šventės nuotaiką sustiprino direktoriaus Almanto Jakimavičiaus sveikinimas bei gimnazijos šaulių, darniai žygiavusių šventės metu, skanduotės. Vieną skanduotę jaunieji kariai sukūrė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, ją skanduoti išmokė ir visus šventės dalyvius.

Pats reikšmingiausias ir svarbiausias šventės akcentas – mokinių sukurtos liaudies dainų iliustracijos. Jas mokiniai ruošė per klasės valandėles su savo auklėtojomis. Darbas buvo sudėtingas: reikėjo išsiaiškinti dainos teksto prasmę, jausmus nutapyti spalvomis... Gal dėl to, kad abejingų šiam darbui nebuvo, dainų iliustracijos buvo nuostabios! Buvo graži ir prasminga šventė. Ji sutelkė dar kartą prisiminti svarbias istorines akimirkas ir jas įvertinti, nes tik jos mums dovanojo laisvę.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos