Skaitymo skatinimo iniciatyva

  • Paskelbta: 2018-02-05
  • Kategorija: Renginiai

Pradinių klasių mokytojoms bendradarbiaujant su Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alovės filialo vyresn. bibliotekininke Birute Jarusevičiene 2018 metų sausio 5 - 26 dienomis Alovės bibliotekoje vyko Aldonos Zinkevičiūtės knygelės „Kontis ir Tvarkius“ skaitymai. Tai graži skaitymo skatinimo iniciatyva, į kurią vaikai noriai ir aktyviai įsitraukė kiekvieną rytą. Malonu, kad knygelę garsiai skaitė ne tik mokiniai, bet ir bibliotekininkė bei mokytojos. Skaitinių metu vaikai susipažino su pagrindiniais knygelės herojais Končiu ir Tvarkiumi bei jų nuotykiais. Ši knygelė ne tik skatino skaitymo iniciatyvą, bet ir mokė teisingai rūšiuoti atliekas.

Perskaičius visą knygelę,  bibliotekininkė Birutė Jarusevičienė sukvietė visus skaitovus ir klausytojus aptarti ją, prisiminti pagrindinius jos herojus ir perskaityti laiškelį, kurį vaikams atsiuntė Kontis ir Tvarkius. Laiške jiedu rašė: „Mieli vaikai, dėkojame jums, kad skaitėte, klausėte, kad mokėtės rūšiuoti atliekas. Tikriausiai supratote, kad visi nori būti reikalingi, turėti savo vietą ir draugų. Prisimenate?… Žiūrėti į draugą daug smagiau nei pačiam į save… Mes džiaugiamės suradę naujų draugų ir sakome: rūšiuokite, draugaukite ir padėkite vieni kitiems.“

Nuoširdžiai dėkojame Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alovės filialo vyresn. bibliotekininkei Birutei Jarusevičienei už bendradarbiavimą palaikant skaitymo skatinimo iniciatyvą ir išraiškingą knygelės straipsnelių skaitymą.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokytojos  Sigutė Kaminskienė, Renata Miškauskienė ir  Alovės bibliotekos bibliotekininkė Birutė Jarusevičienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos