Stovykla ,,Kūrybinės industrijos - kelias į savęs pažinimą"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-06-18
  • Kategorija: Renginiai

Dienos stovykla ,,Kūrybinės industrijos - kelias į savęs pažinimą"

Daugų Vlado Mirono gimnazijoje baigėsi savaitę trukusi dienos stovykla gimnazijos mokiniams ,,Kūrybinės industrijos - kelias į savęs pažinimą". Stovyklą finansavo Alytaus r. savivaldybė.

Stovykla, vykusi dalį dienos, buvo organizuota sprendžiant vaikų vasaros užimtumo problemą. Organizuojant laisvalaikį vaikams ir jaunimui vasaros atostogų metu galima įgyvendinti daug reikalingų ir į formalius rėmus netelpančių ugdymo uždavinių. Vaikų užimtumas padeda apsaugoti nuo nepageidaujamos įtakos gatvėje, suteikti jiems papildomų žinių ir įgūdžių. Ruošiant programą, buvo numatyta, kad dalį dienos vaikų užimtumą ir turiningą poilsį organizuos stovykloje dirbsiantys mokytojai. Į organizuojamos stovyklos programą buvo įtraukti praktiniai (žygiai, fotoreportažas ir daug kitų įdomių veiklų), rekreaciniai (estafetės, žaidimai), edukaciniai (erdvių kūrimas, tyrimai) užsiėmimai. Įvairiapusė veikla orientuota į šiuolaikinius, smalsius vaikus.

Stovykloje viena grupė mokinių su mokytoja O. Šereliene kūrė edukacinę erdvę -piešė ant anglų kalbos kabineto sienos, kiti su mokytoja M. Juoniene sportavo, treti su mokytoja V. Svinkūniene tyrinėjo gimnazijos istoriją. Kitomis dienomis su mokytoja D. Zarauskiene domėjosi dzūkų tautiniu kostiumu, dainomis ir papročiais, o su R. Aleksandravičiene pynė iš vytelių.

Didelio susidomėjimo sulaukė Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro specialisčių užsiėmimas stadione. Nuobodulys ir atostogos- nesuderinami! Kaip laisvalaikiu sustiprinti savo sveikatą ir patirti gerų emocijų, rungtyniauti komandoje, rodė ir pasakojo biuro specialistės. Pavaduotoja ugdymui G. Volungevičienė vedė ,,Emocinio intelekto ugdymo" užsiėmimus. Daugų m. bibliotekoje mokiniai susitiko su bibliotekininkėmis Lina ir Vale, domėjosi kraštotyrinės medžiagos rinkimo ypatybėmis. Smagu buvo pakalbinti bibliotekoje sutiktą buvusią mokyklos direktorę Alytę Baliukonienę, kuri prisiminė apie knygos ,,Daugai" rašymo darbus. Dalis stovyklautojų su mokytoja V. Svinkūniene vyko į ekskursiją ,,Daugų miesto švietimo įstaigų istorija". Su grupe istorijos entuziastų ir G. Ivanauskiene aplankėme Alytaus A. Ramanausko - Vanago gimnazijos ir Alytaus Dainavos pagrindinės mokyklų muziejus ir Dainavos apygardos štabo bunkerį Punios šile. Už stovyklos organizavimą dėkojame G. Žemaičiui, o už skanų maistą valgyklos vedėjai D. Ogilbienei.

Stovyklos refleksija vyko prie Daugų ežero. Pokalbiuose dalyvavo mokytojos Rasa Kartanienė ir Žiedūnė Maldonienė. Vaikai linksmai žaidė tinklinį bei kepė dešreles ant laužo. Sudego savo blogas emocijos ir parašė pasiūlymus kitų metų stovyklai.

Gerų atostogų!

Mokytoja Virginija Svinkūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos