Europoje Lietuvai atstovaus - „C&te" iš Daugų

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-05-09
  • Kategorija: Renginiai

Europoje Lietuvai atstovaus geriausias šalies moksleivių startuolis - „C&te" iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos

Jaunų verslininkių iš Daugų gimnazijos gaminami plieno kamuoliukai, kurie vos per kelias minutes karštą gėrimą paverčia tinkamos gerti temperatūros, merginoms pelnė pripažinimą. Jų įkurta bendrovė MMB „C&te" Nacionalinėje Mokomųjų mokinių bendrovių (MMB) mugėje pripažinta geriausia.

Vilniaus „Ozo" prekybos centre surengta nacionalinė Lietuvos „Junior Achievement" mokomųjų mokinių bendrovių (MMB) mugė. Konkursiniame renginyje dalyvavo beveik pusšimtis moksleiviškų verslų iš visos Lietuvos.

„Gegužės 5 diena visai mūsų komandai buvo labai svarbi. Neslėpsiu, tikrai norėjome laimėti, važiavome, turėdamos aiškų tikslą. Žinojome, su kuo teks varžytis, kokios stiprios komandos yra dalyvių sąraše, todėl bandėme panaudoti visus įmanomus slaptus ginklus: pakeitėme stendo dizainą, susikonstravome optinės iliuzijos stalą, ataskaitą rengėme keturias dienas iki pat išnaktų, kartais tekdavo pasėdėti prie jos ir iki ketvirtos ryto", - pasakojo MMB C&te prezidentė Greta Jarmalavičiūtė.

Tačiau ji neabejoja, kad stengtis buvo verta.

„Neslėpsiu, tikrai norėjome laimėti, važiavome su aiškiu tikslu. Žinojome su kuo teks varžytis, kokios stiprios komandos dalyvių sąraše, todėl bandėme panaudoti visus įmanomus slaptus ginklus: pakeitėme stendo dizainą, susikonstravome optinės iliuzijos stalą, ataskaitą rengėme keturias dienas iki pat išnaktų, kartais tekdavo pasėdėti prie jos ir iki ketvirtos ryto. Įrodėme sau, kad labai tikint ir dirbant galima pasiekti viską" - džiaugsmo neslėpė MMB „C&te" prezidentė Greta Jarmalavičiūtė, patvirtinusi, kad merginos padarys viską, kad Lietuva galėtų jomis didžiuotis!

MMB „C&te" dėkoja tėvams, padėjusiems mokytojams, o ypatingai - ekonomikos mokytojui Modestui Raudoniui.

Šešios bendrovėje MMB „C&te" dirbančios merginos į Briuselį vyks liepos 11-13 dienomis.

Mokinių verslams yra taikomi profesionalūs kriterijai. Komisija atsižvelgia į jaunimo sugebėjimą parduoti savo prekę ir puikų rinkos bei konkurentų išmanymą. Labai svarbu ir komunikaciniai įgūdžiai, prekės ženklo įvaizdžio formavimas, komandinis darbas. Renkant geriausius yra vertinama ir finansinė bendrovės ataskaita, kuri turi būti pildoma pagal visus verslo reikalavimus.

Nacionalinėje mugėje moksleiviai turi progą atskleisti savo verslumo potencialą ir juo įtikinti kitus. Renginio metu galima betarpiškai susipažinti su bendrovių veikla, nusipirkti jų produkcijos ir užmegzti verslo ryšius.

Pirmoji Junior Achievement mokomoji mokinių bendrovė Lietuvoje buvo įsteigta 1993 metais. Per 24 programos veikimo metus moksleiviai įsteigė net 2198 MMB visoje Lietuvoje, kurių bendros pajamos sudaro 685 401,91 Eur! Šiais mokslo metais veiklą vykdo 179 mokykliniai verslai, kuriuose realaus verslumo mokosi 1137 mokiniai iš 90 mokyklų, 42 miestų ir miestelių.

Lietuvos Junior Achievement

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos