Kovo 11-oji 2017

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-03-12
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 11-oji Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

Penktadienį, kovo 10 dieną, Daugų Vlado Mirono gimnazijoje, kaip ir visose Lietuvos mokymo įstaigose, buvo minima Kovo 11-oji - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Jau nuo pat ryto gimnazijoje sklandė pakili, šventinė nuotaika. Pasipuošę trispalvėmis juostelėmis, sagučiais, apyrankėmis mokiniai ir mokytojai rašė palinkėjimus Lietuvai ir lipdė juos ant Lietuvos žemėlapio. Gražus trispalvis palinkėjimų Lietuvai paveikslas papuošė gimnazijos vestibiulį. Jis tarytum nebyliai liudijo mūsų viltis ir meilę Tėvynei.

Šią dieną gimnazijoje buvo baigtas vykdyti projektas „Nuo Vasario 16 iki Kovo 11". (Beveik visos projekto veiklos sukeltos į gimnazijos FB). Šventinę dieną tradiciškai gimnazijoje vyko ir „Geriausio istorijos žinovo konkursas".

Šventinis minėjimas „Padovanok Lietuvai" vyko po pamokų gimnazijos pradinių klasių aukšte. Renginys buvo pradėtas Lietuvos himnu. Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius sveikinimo kalboje priminė, kodėl mums, lietuviams, svarbu branginti ir saugoti savo šalį, ką turime daryti, kad būtume verti vadintis lietuviais. Po direktoriaus kalbos kiekviena klasė Tėvynei padovanojo savo dovaną - kas dainą, kas eilėraštį, šokį ar kompoziciją. Dovaną gavo ir geriausia gimnazijos istorijos žinovė Inga Jakimavičiūtė (Ibg). Ji buvo apdovanota diplomu.

Taigi, kiekvienas žmogus turi Tėvynę. Kokia ji bus, priklauso nuo mūsų. Puoškime tėvynę savo mažais ir dideliais darbais.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos