Diskusija apie namų darbų ruošą

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-03-03
  • Kategorija: Renginiai

Daugų gimnazijos mokiniai ir mokytojai diskutavo apie namų darbų naudą

Namų darbai - veikla, su kuria mokiniai susiduria beveik kiekvieną dieną. Ar namų darbai yra tik laiko švaistymas, ar tikslinga ir naudinga veikla? Tai bandė išsiaiškinti Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai ir mokytojai mokinių tarybos organizuotoje diskusijoje „Ar jau paruošei namų darbus?" Prieš diskusiją (visą savaitę) buvo vykdoma internetinė apklausa. Mokiniai atsakinėjo į klausimus apie namų darbų ruošą. Diskusijos metu gimnazijos prezidentė Gabija Gudaitytė pristatė šios apklausos rezultatus ir juos pakomentavo.

Diskusija buvo organizuota naudojant „Pasaulio kavinės" metodą. Aktų salėje pirmiausia diskutavo 5-7 klasių mokiniai, o vėliau vyresnieji. Diskutuodami mokiniai bandė rasti atsakymus į klausimus: kodėl aš neruošiu namų darbų, kokio dalyko namų darbus sudėtingiausia atlikti, kokius namų darbus labiausiai patiktų atlikti, ar reikalingi namų darbai, kas motyvuotų atlikti namų darbus ir kiti.

Diskusijos pabaigoje moderetorės ir pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė pateikė metodų bei rekomendacijų, motyvuojančių mokinius dirbti namuose. O Iag klasės mokiniai ir jų auklėtoja Žiedūnė Maldonienė mokiniams pasiūlė gerti kvapnią, tinkamai paruošta žolelių arbatą. Jie trumpai pristatė arbatos ruošimo, plikymo būdus, papasakojo, kokių žolelių arbatą derėtų gerti norint suaktyvinti smegenų veiklą ir pagerinti atmintį. Mokiniai net ir pavaišino gardžia ir naudinga arbata.

Beje, tą pačią dieną gimnazijoje vyko pedagogų tarybos posėdis. Jame debatus moderavusios mokinės Miglė Venckutė ir Gabija Zapolskaitė pristatė vykdytos apklausos rezultatus, supažindino mokytojus su debatuose išsakyta mokinių nuomone apie namų darbus. O mokinių nuomonė aiški ir suprantamas - namų darbai reikalingi, tik jų apimtis tūrėtų būti mažesnė, o užduotys įdomesnės ( paruošti plakatus, skaidres, interaktyvias užduotis...).

Fotografavo Povilas Senkonis (7a)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos