Evakavimosi pratybos gimnazijoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-04-22
  • Kategorija: Renginiai

EVAKAVIMOSI PRATYBOS GIMNAZIJOJE

Balandžio 20 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijojevyko evakavimosi pratybos,kuriose dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės vyresnysis specialistas Gintautas Vėsa, Alytaus rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos direktorius Romas Kisleravičius, APGV civilinės saugos skyriaus vyriausioji specialistė Irena Mileišienė, APGV VPPS vyresnysis inspektorius Vaidas Olerta ir inspektorė Indrė Miškinytė, Daugų ugniagesių komanda.

Pratybų tikslas - evakuoti moksleivius ir personalą iš gimnazijos patalpų, atlikti praktinius mokymus panaudojant gesintuvus ir išklausyti paskaitas „Evakuacinės pratybos" ir „Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema".

Apie 9.20 val. gimnazijos naujo priestato trečiajame aukšte buvo imituotas gaisras, o kad atrodytų tikroviškiau, dūmų generatoriaus pagalba uždūmintas koridorius. Apie tariamai kilusį gaisrą informuotas gimnazijos direktorius. Jis davė nurodymą, duoti pavojaus signalą Nuskambėjus aliarmui (vienas ilgas, du trumpi skambučiai), prasidėjo evakuacija, kurios metu iš gimnazijos į šalia esantį stadioną ir vidinį kiemelį (vietos numatytos pagal evakavimosi planą) evakavosi 264 moksleiviai bei 39 pedagogai ir gimnazijos darbuotojai.

Gimnazijos aptarnaujantis personalas atrakino visas duris ir rūpinosi, kad patalpose neliktų nė vieno asmens. Už moksleivių evakavimą iš klasių atsakingi buvo tuo metu pamokas vedę mokytojai, kurie moksleivius supažindino su maršrutu, todėl visi puikiai žinojo, kur jiems reikia eiti. Mokytojai telefonu (sms žinute) direktoriaus pavaduotojai ugdymui pranešė evakuotų vaikų skaičių. Visi evakavosi tvarkingai, nesistumdė. Todėl evakuacijos laikas, t. y. laikotarpis, per kurį visi pastate esantys žmonės, išgirdę pavojaus signalą, pasiekė galutinį išėjimą, buvo 2 min.

Po evakuacijos priešgaisrinės priežiūros pareigūnai gimnazijos mokytojus, personalą ir mokinius mokė naudotis pirminėmis gaisro gesinimo priemonėmis. Keletas mokinių ir mokytojų gesino gaisro židinį gesintuvais.

I-IV g klasių mokiniams vyko paskaita apie evakuaciją, kurią skaitė APGV VPPS inspektorė Indrė Miškinytė, o civilinės saugos skyriaus vyriausioji specialistė Irena Mileišienė supažindino su gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema, kurios patikrinimas šiandien vyko visoje Lietuvoje.

Pratybos buvo aptartos, pasidalinta mintimis ir pastebėjimais. Padaryta išvada, kad gimnazijos bendruomenė yra organizuota, kilus pavojui geba vykdyti nurodymus. Tikimasi, jog jos davė naudos ne tik moksleiviams, bet ir visam gimnazijos personalui.

Žmogaus saugos mokytoja Rasa Aleksandravičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos