Mūsų šventė- Rugsėjo 1-oji!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-09-01
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų Rugsėjo 1-oji - nuostabi šventė!

Rugsėjo pirmoji Daugų Vlado Mirono gimnazijoje šiemet tiesiog nepaprasta! Šventėje derėjo viskas: ir skoningai papuoštas gimnazijos kiemelis, ir mistiškas šventės simbolis Aitvaras, išdalinęs mokiniams prasmingas sentencijas apie mokslą, ir teatrinukų atliktas tyrimas apie mokinių noro eiti ir neiti į mokyklą svorį, ir linksma bei nuotaikinga gimnazijos bendruomenės eisena miestelio gatvėmis į bažnyčią, ir pirmoji pamoka, kupina jaudulio ir susimąstymo... net ir oras...

Šventę pradėjo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė. Ji visus pasveikino su Rugsėjo pirmąja, palinkėjo kūrybingų ir įdomių mokslo metų.

Gimnazijos bendruomenę su naujų mokslo metų pradžia sveikino gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. Jis linkėjo visiems kantrybės ir ištvermės, drąsos ir ryžto, atkakliai siekti užsibrėžto tikslo. Ragino mažuosius pirmokus tvirtai ir noriai žengti į mokslo ir žinių šalį, o abiturientams palinkėjo visada prisiminti savo pareigą ir atsakomybę tėvams, draugams ir tėvynei.

Rugsėjo 1-osios šventėje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas, buvęs šios gimnazijos mokinys Ramūnas Bielevičius. Tardamas šventinį žodį, gerbiamas Ramūnas maloniai prisiminė dienas, praleistas šioje mokykloje, prisiminė mokytojus, klasės draugus ir kolegas. Jis pasidžiaugė gražia gimnazija ir nuotaikingu renginiu. Visiems palinkėjo gražių ir prasmingų mokslo metų.

Gimnazijos bendruomenę sveikino ir linkėjo gerų mokslo metų Daugų seniūno pavaduotojas Algirdas Marčiukonis ir parapijos klebonas Vidas Jelinskas. Šventų Mišių metu kunigas Vidas labai prasmingai palinkėjo gimnazijos bendruomenei drąsos, metaforiškai linkėjo niekada neplaukti pasroviui, o drąsiai ir ryžtingai irtis prieš srovę. Turėti tvirtus moralinius principus bei įsitikinimus ir juos ginti.

Gimnazijos administracija sveikino ir įteikė padėkos raštus bei dovanėles daugiau nei 60-čiai mokslo pirmūnų. Šie mokiniai - gimnazijos garbė ir pasididžiavimas. Juos šiltai pasveikino draugai, mokytojai ir tėveliai.

Ši graži rudens diena išliks šviesi mokykloje, kiekvienoje klasėje, kiekvienoje šeimoje, visuose namuose. Lai nauji mokslo metai paskatins kūrybai ir darbui.

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos