LIETUVOS MOKINIŲ TECHNOLOGIJŲ IR DAILĖS OLIMPIADOS 2015m

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-05-05
  • Kategorija: Renginiai

LIETUVOS MOKINIŲ TECHNOLOGIJŲ IR DAILĖS OLIMPIADOS 2015m

Jaunųjų menininkų kova prasidėjo keturiose technologijų grupėse - konstrukcinių medžiagų, tekstilės ir aprangos, taikomojo meno ir amatų bei mitybos. Užduočiai atlikti buvo skirtos trys valandos, todėl reikėjo žaibiškai sugalvoti idėją, nupiešti eskizą, o vėliau atlikti darbą ir pristatyti vertinimo komisijai. Darbas buvo nelengvas,mokiniai įtemptai mąstė ir dirbo. Visi suspėjo darbą atlikti laiku, tik, žinoma, rezultatai skirtingi.

Vakare vyko vakaronė, "protmūšis".

Kitą dieną dalyviai pristatė atliktus namų darbus vertinimo komisijai. Mūsų gimnazistui Giedriui Aleksandravičiui įteikė olimpiados dalyvio pažymėjimą, mokytojui Raimundui Jomantui padėką už dalyvio parengimą respublikinei technologijų olimpiadai.

Balandžio 23-24 d. Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykloje vyko XXI Lietuvos mokinių dailės olimpiada: Lietuvos dvarų istorijos. Kaip ir kasmet, olimpiadoje dalyvavo 8-12 klasių mokiniai iš visų Lietuvos regionų mokyklų. Mūsų gimnazijai atstovavo Iag kl. mokinė Greta Krūkonytė ir ją lydintys mokytojai. Šventėje dalyvavo garbingų svečių - Lietuvos Respublikos kultūros ministras Šarūnas Birutis, LR Seimo pirmininkės pavaduotoja Irena Degutienė, Švietimo ir kultūros ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos dailininkų sąjungos atstovai.

Olimpiados programos tikslas - supažindinanti mokinius su svarbiais sostinės kultūros, meno centrais: Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmais, Europos skulptūrų parko ekspozicija.

Mokinius lydintiems dailės mokytojams buvo parengta kūrybinių dirbtuvių programa, apimanti šiuolaikinio meno raišką ir tradicinių dailės technologijų savitumus. Paskaitas skaitė žinomi Lietuvos šiuolaikinio meno kūrėjai - Kristina Inčiūraitė, Linas Liandzbergis. Mokytojams Rimai ir Raimundui Jomantams įteikti padėkos raštai ir kvalifikaciniai pažymėjimai.

Olimpiados dalyviai gana išradingi ir nelengvą konkurso temą interpretavo labai įvairiai - kūrė didikų portretus, vaizdavo konkrečias dvarvietes, dvaro gyvenimo scenas.

Svarbiausia konkurse - ne prizai, laimėjimai, o patirti įspūdžiai, naujos pažintys, proga mokiniams ne tik parodyti savo kūrybą, bet ir įdėmiai pažvelgti į bendraamžių darbus.

Olimpiados dalyvių kūrybos parodą galima pamatyti Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykloje. 2015 m. rugpjūčio 28-rugsėjo 30 d. trisdešimt geriausių Olimpiados dalyvių kūrinių bus eksponuojami Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejuje.

Darbus galima peržiūrėti http://www.lmnsc.lt/ darbų galerijoje.

Mokytojai Rima ir Raimundas Jomantai

Olimpiadų fotografas Raimundas Jomantas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos