Gimnazistų diskusija

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-03-27
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 26 dieną gimnazijoje po 6 pamokų aktų salėje vyko Mokinių tarybos inicijuota diskusija „Šiuolaikinis mokinys ir lankomumas". Renginys pritraukė nemažai žiūrovų, atsirado savanorių, kurie norėjo diskutuoti. Diskusiją moderavo Gerda Vitkauskaitė ir Iveta Zalieckaitė.

Mokiniai gavo užduotį - nupiešti šiandieninio mokinio portretą ir jį apibūdinti. Daugelis jį įsivaizdavo taip: mandagų ir malonų gimnazijos aplinkoje, mėgstantį prabangius daiktus, priklausantį nuo informacinių technologijų ir... turintį žalingų įpročių, kartais vengiantį dalyvauti pamokose.

Pradžioje diskusijos dalyviai turėjo atsakyti į klausimą - kodėl jie praleidžia pamokas. Išgirdome įdomių priežasčių: dėl noro pavalgyti, kontrolinių siaubo ar tiesiog noro pailsėti, kartais ir tingi... Diskusijoje paaiškėjo, jog mokytojai turi didelės įtakos mokinių lankomumui, kad pamokos būtų įdomios, kad nuotaika būtų puiki J Tėvai turi daugiau galios: gali sudrausminti, sustabdyti, rūpintis...

Paklausti, ar bėga iš pamokų, moksleiviai neslėpė, jog bėga... Tačiau diskutavome, ar verta? Juk už nepateisintas pamokas gresia įspėjimai: individualūs pokalbiai, nuobaudos. Socialinis pedagogas priminė lankomumo tvarką. Ar to neužtenka? Galbūt mes patys galime susitvarkyti, kad nereikėtų taikyti griežtesnių priemonių, kaip antai rakinti gimnaziją rakinimas ar bausti piniginėmis baudomis? Kalbėjome apie kiekvieno sąmoningumą, kaip svarbu turėti savo nuomonę. Ar verta užsikrėsti blogu pavyzdžiu? Galbūt nereikėtų jaunesniems imti pavyzdžio iš vyresnių gimnazistų?

Tikrai nemažai pamokų nuo rugsėjo mėnesio praleidome, bet viskas yra pataisoma. Tą mes ir pasižadėjome! Galbūt verta prisiminti lietuvių liaudies išmintį - kaip pasiklosi, taip išsimiegosi.

Greta Jarmalavičiūtė ir Alvita Kelmelytė 8a,b

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos