Tėvų klubas. Pirmasis bandymas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-05-14
  • Kategorija: Renginiai

Tėvų klubas. Pirmasis bandymas

Gegužės 12 dieną gimnazijoje vyko įvairių klasių tėvų atstovų susitikimas. Bendravome, išsakėme tai, kas mus džiugina gimnazijoje, kuo didžiuojamės ir kas mums kelia nerimą. Juk svarbu išgirsti, išklausyti ir žinoti, kad galėtum diskutuoti bei ieškoti sprendimų.

Vaikai - tai ta grandis, kuri mus sieja, dėl kurių mes turime būti kartu, veikti išvien. Tėvai - pirmieji vaiko mokytojai ir auklėtojai, pirmieji jam patys protingiausi, patys geriausi, stipriausi, gražiausi žmonės. O mokykla - tai ta vieta, kur mūsų vaikai praleidžia didžią ją dienos dalį. Tai joje vaikai taiko, išbando namuose įgytą patirtį, joje vaikai įgauna ir naujų kompetencijų bei naujų patirčių, kurias bando taikyti iš mokyklos sugrįžę į namus. Taigi reikia visiems kalbėtis ir bendradarbiauti, kad vaikų sėkmė, talentai būtų pastebėti ir paskatinti, kad laiku sustabdytume tai, kas mūsų vaikus neramina ar žeidžia.

Raginome tėvus būti ne tik formaliais mokymosi įstaigos dalyviais - ateiti į gimnaziją ne tik tuomet, kai kyla problemos, - bet prisidėti prie aktyvaus gimnazijos gyvenimo, kelti iniciatyvas.

Taigi, turime idėją - kurti tėvų klubą. Aktyvių, norinčių bendrauti, dalyvauti, organizuoti kartu, keistis, inicijuoti, norinčių mokytis kartu, tėvų klubas. Anot mokslininko M. Fullan, juo glaudžiau tėvai susiję su vaiko ugdymu, juo labiau jie gali paveikti jo raidą ir mokslo laimėjimus.

BŪKIME KARTU!

Planuojamas susitikimas - gegužės 19 d. 15 val. Norėtume pakviesti ir tuos klasių tėvų atstovus, kurie nedalyvavo I-ajame susitikime ir kitus tėvus, kurie norėtų dalyvauti šioje veikloje.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos