Minėjome pasaulinę Žemės dieną

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-03-21
  • Kategorija: Renginiai

Pasaulinės Žemės dienos paminėjimas

„Kovo 20-oji - pasaulinė Žemės diena, pavasario lygiadienis, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio taškuose. Kovo 20-21 dienomis - pavasario lygiadieniu - prasideda astronominis pavasaris..." - šiais žodžiais Neringa ir Simona (8a kl. mokinės) kreipėsi į visus susirinkusius paminėti Žemės dieną.

1971 metais Jungtinės tautos oficialiai paskelbė pasaulinę Žemės dieną. Tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje. Kiekvienas galime prisidėti išsaugoti tai, kas mums svarbiausia: švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą.

Maminint Žemės dieną, keliama Žemės vėliava. Šioje vėliavoje Žemės vaizdas iš kosmoso. Kiekvienas žmogus turi pilietinę ir moralinę teisę pareikalauti, kad teršimas ar gamtos naikinimas būtų sustabdytas.

Padarykime nors po vieną gerą darbą Žemei. Nebūtinai ypatingą. Pasodinkime medį, iškelkime inkilą, susitvarkykime savo aplinką, sudrausminkime Žemės niokotojus.

Gimnazijos foje, šalia Žemės vėliavos, eksponuojami mokinių piešiniai, skirti Žemės dienai. Ačiū dailės ir technologijų mokytojams Rimai ir Raimundui Jomantams bei jų mokiniams.

Šią prasmingą dieną buvo pagerbti ir pasveikinti jaunieji mūsų gimnazijos geografijos olimpiados „Mano gaublys" 6-8 kl. dalyviai ir laimėtojai.

Olimpiados „Mano gaublys" laimėtojai: 6b kl. Inga Jakimavičiūtė ir Tomas Lugauskas, 7a kl. Raimonda Urmanavičiūtė ir Justinas Juonys, 8a kl. Greta Krūkonytė.

Renginio, skirto Žemės dienos paminėjimui, pabaigoje nuskambėjoJustinas Marcinkevičius posmai:

Greit žemė pievas išdžiaustys
kaip skalbinius po žiemos.
Ar dar neužmiršome džiaugtis?
Ar laukiame žalumos?

Ar po žiemos įtempimo
protingos galvos palinks
prie žiedo - kuklaus ir pirmo?
Nuskins jį ar paliks?

Tyliau, paklausykim - girdit -
mus pieva šaukia vardais.
Tai plaka protėvių širdys
įvairiaspalviais žiedais.

Geografijos mokytoja Ona Gustaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos