Mokiniai atliks EUROFITO testus

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2012-04-16
  • Kategorija: Renginiai

Lygiai prieš dešimtmetį mūsų mokykla dalyvavo projekte, kuriame 5-12 klasių dauguma Europos šalių mokinių atliko fizinio pajėgumo testus. Šiais metais Lietuvos kūno kultūros akademija vėl pakvietė mūsų gimnaziją dalyvauti šiame tęstiniame projekte. Tad visą šią savaitę kūno kultūros pamokų metu mūsų gimnazijos 5-12 klasių mokiniai atliks fizinio pajėgumo testus. Mokinių rezultatai bus apibendrinti ir palyginti su kitų Europos Sąjungos šalių mokinių fizinio aktyvumo rezultatais.

Mažėjantis vidutinis fizinis aktyvumas ir įtampa kasdieniame daugelio vaikų gyvenime rodo, kad sportas ir fizinis lavinimas dažniausiai yra vienintelės mankštinimosi formos. Nors fizinis pajėgumas jau seniai pripažintas svarbiu gyvenimo kokybės požymiu, tačiau praeityje įvertinti daugelį jo komponentų tiksliai ir objektyviai buvo sudėtinga, apie fizinį pajėgumą buvo sprendžiama tik iš žaidimų ar varžybų rezultatų: nugalėta ar pralaimėta.

Kitaip negu sportinių laimėjimų vertinimas, EUROFITO testai yra savita, tiksli ir patikima įvairių fizinių pajėgumo komponentų (širdies ir kvėpavimo sistemos ištvermės, jėgos, raumenų ištvermės, lankstumo, greitumo, pusiausvyros) įvertinimo priemonė. Juos vykdyti nesudėtinga, galima kiekvienoje mokykloje ir klasėje.

Tad visą šią savaitę kūno kultūros pamokų metu mūsų gimnazijos 5-12 klasių mokiniai atliks fizinio pajėgumo testus. Jų metu patys mokiniai, mes, mokytojai, sužinosime kokias fizines savybes išsiugdėme labiausiai, o kokias turėsime dar ugdyti, kad būtume sveiki ir stiprūs. Mokiniai dar turės užpildyti mokslininkų sukurtas anketas. Visi rezultatai keliaus į duomenų bazę, kur bus apibendrinti ir palyginti su kitų Europos Sąjungos šalių rezultatais.

Kūno kultūros mokytojas Algis Cincilevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos