ALYTAUS rajono 9–12 klasių mokinių technologijų olimpiada

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2012-02-28
  • Kategorija: Renginiai

Olimpiadą organizavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vyriausias specialistas Vytautas Paškevičius ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos dailės ir technologijų mokytojai Rima ir Raimundas Jomantai.


Olimpiadoje dalyvavo šie Alytaus rajono mokyklų mokiniai : Alma Laužonytė II g kl.mok.- Butrimonių gimnazija, Domas Kuncevičius 9 kl.mok.- Miroslavo vidurinė mokykla, Lukas Padegimas ir Rasa Stanevičiūtė 10 kl.mok.- Makniūnų pagrindinė mokykla, Rūta Matusevičiūtė I g kl. mok. ir Henrikas Vaickus II g kl. mok.-Simno gimnazija, Diana Juonytė II g kl. mok. ir Saulius Aleksandravičius IV g kl. mok.- Daugų Vlado Mirono gimnazija. Mokinius lydėjo mokytojai Loreta Matulevičienė, Valerijus Šutovas, Nijolė Senutienė, Jonas Vansevičius, Saulius Gudaitis. Pagal nuostatus visi olimpiados dalyviai turėjo pristatyti namų darbus į parodą, kuriuos vertino komisija.

Mokyklos dailės ir technologijų kabinete vyko olimpiados atidarymas. Dalyvius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausias specialistas Vytautas Paškevičius ir gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. Dailės ir technologijų mokytojas Raimundas Jomantas pristatė mokiniams ir mokytojams trumpą technologijų olimpiados darbotvarkę bei darbų vertinimo kriterijus.

Individualias praktines kūrybines užduotis mokiniai atliko kūrybinėse grupėse: „Konstrukcinės medžiagos“ ir „Tekstilė“. Po namų darbo pristatymo dalyviai ėjo į dirbtuves, kuriose prasidėjo kūrybinis procesas. Mokiniai dirbdami įgyvendino projektus nuo idėjos iki dirbinio. Olimpiadoje buvo sukurta puikių darbų. Komisija, kuriai pirmininkavo švietimo skyriaus vyriausias specialistas Vytautas Paškevičius ir nariai technologijų mokytojai Raimundas Jomantas, Rima Jomantienė bei Miroslovo vidurinės mokyklos technologijų mokytojas Saulius Gudaitis, darbus vertino atsižvelgdama, į tai, kaip gaminys atitiko temą, jo estetinė išvaizda ir funkcionalumas, originalumas, techniškumas, ar sugebėta suderinti ir integruoti medžiagas.

Pasibaigus praktiniam darbui mokiniams ir mokytojams buvo surengta ekskursija, kuri tiek vieniems, tiek kitiems patiko.

REZULTATAI

2012 metų rajoninės technologijų olimpiados „Mano kūrinys– Lietuvos muziejui“ prizininkais paskelbti konstrukcinių medžiagų grupėje: I vieta Domui Kuncevičiui (Miroslavo vid. m-kla); Trys II-os vietos - tai Lukui Padegimui (Makniūnų pagr. m-kla), Henrikui Vaickui (Simno g-ja) ir Sauliui Aleksandravičiui (Daugų Vlado Mirono g-ja). Tekstilės grupėje: keturios I vietos pagal skirtingas atlikimo technikas - Almi Laužonytei (Butrimonių g-ja), Rasai Stanevičiūtei (Makniūnų pagr. m-kla), Rūtai Matusevičiūtei (Simno g-ja) ir Dianai Juonytei (Daugų Vlado Mirono g-ja).

Vertinimo komisijos sprendimu į Lietuvos mokinių respublikinę technologijų olimpiadą deleguojamas daugiausia balų surinkęs Miroslavo vidurinės mokyklos 9 klasės mokinys Domas Kuncevičius.

Olimpiados prizininkus pasveikino, įteikė diplomus bei atminimo dovanėles gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius ir rajono švietimo skyriaus vyr. specialistas Vytautas Paškevičius.

Mokytojai ir mokiniai liko patenkinti puikiai suorganizuota technologijų olimpiada, iš kurios kiekvienas išsivežė diplomus, dalelę šilumos ir geros nuotaikos. Reportažo autoriai dailės ir technologijų mokytojai Rima ir Raimundas Jomantai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos