Šiandien tolerancijos diena

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-11-16
  • Kategorija: Renginiai
Tolerancijos laivelis

Kiekvieno žmogaus laivas yra „kitoks“ ir jį plukdome skirtinga kryptimi. Plaukdami gyvenimo keliu, mes sutinkame laivus, nepanašius į mūsų: kitokių spalvų, kitokios konstrukcijos, skirtingų dydžių, su skirtingomis burėmis. Kaip tada elgiamės: juos aplenkiame, šaliname iš savo kelio, nekreipiame jokio dėmesio, o gal pamojuojame iš tolo, ar užmezgame draugystę, o gal paleidžiame strėles? Kai tu žiūri į „kitokį“ nepalankiai, žinok, kad tavo laivas taip pat gali atrodyti „kitoks“, išplaukęs į didžiuosius vandenis. Kaip tada jausiesi tu savo laive?

Trumpai apie šią dieną

Tarptautinė tolerancijos diena minima nuo 1995 m. UNESCO sprendimu. 1996 m. šią šventę minėti paskatino ir Jungtinių tautų organizacija. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų (alkoholio, narkomanijos) toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti toleranciją, pakantumą, gebėjimą suprasti kitus, kantrybę.

Tolerancija (lot. tolerantia – kantrybė). Įvairūs socialiniai tyrimai rodo, kad lietuviai labiausiai jaučiasi diskriminuojami dėl amžiaus, lyties ir fizinės bei psichinės negalios. (day.lt inf.)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos