„Gimnazijos garbė 2011“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-29
  • Kategorija: Renginiai
Daugų Vlado Mirono mokykloje pirmą kartą vyko renginys pavadinimu „Gimnazijos garbė 2011“. Šie metai mokyklai buvo iš tiesų reikšmingi, nes pasiektas vienas iš svarbiausių tikslų – mokykla tapo gimnazija. Be to, šiemet mus visus lydėjo tarsi iš anksto užprogramuota sėkmė. Nenusigręžė net tomis akimirkomis, kai sunku buvo tuo patikėti. Tiek Pergalių! Laimėtos beveik visos rajoninės olimpiados, iš tarptautinių, respublikinių ar regioninių olimpiadų, konkursų, varžybų parsivežti patys aukščiausi pasiekimai. Dar daugiau, respublikiniams konkursams „Patyčios gali liautis“, „Svaigalai + iliuzija = X“ parengti vaizdo filmai pripažinti geriausiais. Vadinasi, pats laikas tokius aukštus pasiekimus iškovojusius mokinius, mokytojus, mokyklos bendruomenę įvertinti. Taip ir įvyko.

Į renginį atvyko garbių svečių ne tik iš Alytaus, bet ir sostinės. Pirmą kartą nuskambėjo ir gimnazijos himnas

Įteikti Pagyrimo raštų, nominacijų atvyko garbių svečių, šiandien jie puikūs sėkmingai susiklosčiusios karjeros pavyzdžiai, o prieš dvidešimt ar šiek tiek daugiau metų šios mokyklos mokiniai. Tai dabartinio Alytaus savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko padėjėjas Ramūnas Bielevičius, Vilniaus kolegijos dėstytojas, įvairių IT darbų autorius Egidijus Grigūnas, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Administracinės teisės ir proceso katedros lektorius Remigijus Kalašnykas. Taip pat į renginį atvyko estafetinio bėgimo „Mirono kelias“ vienas iš iniciatorių , parapijos klebonas Vidas Jelinskas, nominantai, kiti garbūs bendruomenės nariai.

Renginio pradžioje pirmą kartą nuskambėjo ir gimnazijos himnas (žodžiai poetės Aldonos Kazlauskienės, muzika mokytojos Stasės Maževičienės). Apie Garbę – sėkmingas gyvenimo pamokas - mintimis dalijosi visi renginyje dalyvavę svečiai. Jiems buvo malonu sugrįžti į mokyklą, prisiminti atmintyje išlikusiais akimirkas, sutikti pažįstamus veidus, pajuokauti ar net labai netikėtai, ėmus ir paprašius, pagroti ir padainuoti. Tai pačios nuoširdžiausios akimirkos, nes jos tikros, nesuvaidintos, išgyventos čia ir dabar. Jos taip suartina, sujungia ir nepalieka abejingų nei savo mokyklai, nei savo miesteliui. Anot svečių, mes didžiuojamės, kad esame daugiškiai. Dauguose vyksta tiek gražių renginių: čia geriausi irkluotojai, čia nuoširdūs ir darbštūs žmonės, čia talentingas jaunimas, čia vienas gražiausių Lietuvos ežerų... Belieka pritarti.

JŪS mūsų garbė

Mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius sakė: „Į renginį susirinko nugalėtojai – mokytojai ir mokiniai – tai tie žmonės, kurie atliko nepriekaištingai jiems patikėtus darbus, geriausiai atstovavo mūsų gimnazijai ne dėl šlovės, o dėl pareigos sau, savo aplinkai, Lietuvai. Patikėkite, Lietuvai reikia ir reiks Jūsų žinių, įgūdžių, talento, darbštumo. Su džiaugsmu ir pagarba lenkiamės prieš jus, nes Jūs rodote pavyzdį mums visiems. JŪS mūsų garbė“.

Sunku būtų išvardinti čia, šiame straipsnyje, visus, kurie buvo paminėti, pagirti ar nominuoti. Tačiau vis dėlto pačius pačius aukščiausius įvertinimus reikėtų paminėti. Didžiosios nominacijos įteiktos šiems mokiniams: Rimai Juonytei, IVbg kl. – respublikinės Lietuvos mokinių dailės olimpiados „M. K. Čiurlionis- nuo tradicijos iki modernizmo“ I laipsnio ir medalio laimėtojai (mokytoja Rima Jomantienė), Ryčiui Mačioniui, IVag kl. – respublikinės Lietuvos mokinių technologijų olimpiados „Etninio tapatumo išraiška šiuolaikinėje aplinkoje“ I laipsnio ir medalio laimėtojui (mokytojas Raimondas Jomantas), Gintarei Goštautaitei, IVag kl. rajoninio ir regioninio Lietuvos mokinių meninio skaitymo I ir II vietos laimėtojai, respublikinio konkurso dalyvei (mokytojos Gitana Ivanauskienė, Žiedūnė Maldonienė), Miglei Kartanaitei, IVag kl. respublikinio Paramos centro ir „Vaikų linijos“ kūrinių konkurso II vietos laimėtojai, respublikinio konkurso „Svaigalai + iliuzija = X“ I vietos laimėtojai (mokytoja Žiedūnė Maldonienė), Simonui Maldoniui, IVbg kl. – tarptautinio baidarių ir kanojų irklavimo čempionato I vietos laimėtojui, respublikinių varžybų 3 aukso medalių savininkui, iškovojusiam teisę dalyvauti Europos jaunių čempionate (treneris Jonas Juonys).

Renginio vedėjos, Mažųjų nominacijų savininkės Indrė Ožalinskaitė, Iag kl. ir Arina Kavaliauskaitė, 8b kl. linkėjo, kad Vlado Mirono vardu pavadintos gimnazijos vardas būtų nuolat girdimas – skambus, jaunatviškas, didingas ir veržlus. Kad Garbė augtų, plėstųsi ir apimtų dar daugiau veiklų.

Renginio pabaigoje gimnazijos pavaduotoja ugdymui Vida Kalmatavičienė įteikė Didžiausią įvertinimą – Nominaciją mokyklos bendruomenei – už tikslo pasiekimą, už tikslo įprasminimą konkrečiais darbais. Ją perdavė mokyklos direktoriui Almantui Jakimavičiui.

Tad vėl visi kibsime į darbus ir kursime ateities mokyklą – modernią, saugią, konkurencingą, jaukią, demokratišką – gimnaziją. „Non progredi, est regredi“(Neiti į priekį, tolygu žengti atgal). Nuotraukos mokytojo R. Jomanto. Bus ir video (dar montuojama).Teikiamos Padėkos. Jas teikia projekto "Drąsinkime ateitį" Garbės galerijos svečias Egidijus GrigūnasNominacija klebonui už tradicija tapusį renginį "Mirono kelias"Mažąsias nominacijas teikia projekto "Drąsinkime ateitį"Garbės galerijos svečias Remigijus KalašnykasŠokio kolektyvo "Saulė" dovana (vadovė Neringa Vekeriotaitė) šventės dalyviams, svečiams
Didžiąsias nominacijas teikia mero padėjėjas Ramūnas BielevičiusIštrauką iš K. Sabaliauskaitės romano "Silva Rerum"skaito apskrities Meninio skaitymo konkurso nugalėtoja, respublikinio konkurso dalyvė Gintarė GoštautaitėParapijos klebono Vido Jelinsko žodis nominantams, visai bendruomeneiir Padėkos raštai administracijai, darbuotojams...Didžioji visos Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenės - mokinių, mokytojų, jų tėvų, mokyklos darbuotojų - nominacija įteikta direktoriui Almantui JakimavičiuiTikime ateitimi, tikime savo gimnazija. Džiugu matyti tiek švytinčių veidų...Garbė - tai jūs, kurie esate pavyzdžiu...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos