SUSITIKIMAS SU VARĖNOS PASIENIEČIAIS

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-02-11
  • Kategorija: Renginiai

SUSITIKIMAS SU VARĖNOS PASIENIEČIAIS

Jau treji metai kai mūsų mokykla bendrauja su VSAT Varėnos rinktine. Mokiniai noriai dalyvauja pasieniečių organizuojamuose renginiuose, domisi jų darbu, išbando savo jėgas su pasieniečiais krepšinio aikštelėje. Rinktinės pasieniečiai noriai ir įdomiai vyresnių klasių mokiniams pasakoja apie savo darbą, naudojamą techniką, ginklus. Jie ne kartą rodė, kaip kinologų dresuoti šunys mokomi sulaikyti pažeidėjus.

Lydimi rinktinės vado pulkininko leitenanto Virgilijaus Raugalės, vasario 10 d. mūsų mokykloje lankėsi minėti pareigūnai. Jie susitiko su 11-12 klasių mokiniais. Susitikimo metu rinktinės personalo skyriaus vyriausiasis specialistas Donatas Bakša mokinius supažindino su stojimo Pasieniečių mokyklą taisyklėmis, priminė kelerių metų stojimo statistika. Iš jos sprendžiant, susidomėjimas pasieniečio profesija didėja, tačiau daugiausia kliūčių į ją įstoti sukelia stojančiųjų sveikata. Daugumą norinčių mokytis medicinos komisija pripažįsta netinkamais. Todėl kalbėdamas su mokiniais, pareigūnas akcentavo, kad reikia daugiau sportuoti, atsisakyti žalingų įpročių, nepažeidinėti nustatytų taisyklių ir įstatymų.

Įdomiai apie darbą pasienyje pasakojo pasienietis Maidas Išutin. Pareigūnas papasakojo apie gyvenimo sąlygas Pasieniečių mokykloje, savo darbą Lietuvoje ir užsienyje. Akcentavo rimtą užsienio kalbų mokymosi svarbą. Mokančiam užsienio kalbą, suteikiama galimybė stažuotis kitoje šalyje, kilti karjeros laiptais.

Susitikti su mokiniais atvyko buvęs mūsų mokyklos mokinys Marius Kizelis, kuris kovo mėn. taps VSAT pareigūnu. Jis mokiniams trumpai papasakojo apie griežtas Pasieniečių mokyklos vidaus taisykles. Marius juokavo, kad „iš pamokų tenai nepabėgsi“.

Ryšių su visuomene specialistė Svetlana Mickevičienė pristatė vaizdo medžiagą, kurioje mokiniai išvydo kaip gyvena Varėnos pareigūnai. Pareigūnė mokinius pakvietė į VSAT atvirų durų dienas, kuriose mokiniai galės dar geriau susipažinti su pasieniečio profesija, darbu.

Pasieniečiai tikrai stiprūs vyrai ir gerai geba saugoti ir ginti ne tik mūsų valstybės sienas, bet ir krepšinio lanką. Tuo galėjome įsitikinti krepšinio aikštelėje, kur vyko draugiškos varžybos. Krepšinio aikštelėje susitiko mūsų mokyklos krepšinio komanda, treniruojama mokyklos direktoriaus Almanto Jakimavičiaus ir VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai. Mūsų mokiniai pralaimėjo pasieniečių komandai. Tai buvo gera repeticija, prieš kitą savaitę, vasario 18 dieną, mūsų mokykloje vyksiančias Alytaus rajono moksleivių krepšinio varžybas. Išsiskyrėme nenusiminę - dar bus galimybių laimėti kitas varžybas, o jų ateityje esame numatę ne vienerias.

Tokie susitikimai yra svarbūs – jie propaguoja sveiką gyvenimo būdą, ugdo mokinių fizinę ištvermę, skatina domėtis pasieniečio profesija. Todėl ir toliau mūsų mokykla pasiryžusi aktyviai bendradarbiauti. Kviesime pareigūnus į savo mokyklą, vyksime į susitikimus su jais, dar ne kartą susitiksime krepšinio aukštelėje...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos