Erasmus+ svečiai Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

Gegužės 22-26 dienomis Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vyko paskutinis Erasmus+ KA229 projekto „DIGITALLY SMARTED KIDS“ mobilumas. Mobilumo metu mokiniai tobulino pažinimo, socialinę emocinę, kultūrinę, skaitmeninę, kūrybiškumo, pilietiškumo bei komunikacinę kompetencijas.

Gimnazija sulaukė svečių iš dviejų Turkijos mokyklų, Ispanijos ir Portugalijos. Projekto tikslas – lavinti kompiuterinį mokinių raštingumą, gilinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą, toleranciją, lavinti anglų kalbos įgūdžius. Mobilumo metu veiklos vyko ne tik gimnazijoje, bet ir Alytaus kolegijoje, Lauryno Radziukyno mokykloje Kurnėnuose. Tarptautinėse grupėse mokiniai mokėsi dirbti su „Artstep“ programa, kūrė virtualius muziejus apie žymius kiekvienos partnerės šalies žmones, lankytinas vietas, maistą ir kt. Mokinių pristatymai buvo labai gražūs ir įdomūs. O už originaliausiai sukurtus darbus mokiniai gavo prizus. Vėliau su Canva ir Tome programomis dalyviai kūrė plakatus apie internetinį saugumą. Alytaus kolegijoje mokiniai dalyvavo STEAM ir robotikos edukacijose.

Projekto dalyviams labai didelį įspūdį paliko apsilankymas Alytaus r. savivaldybėje. Alytaus r. savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė pasveikino visus dalyvius, trumpai supažindino su savivaldybės funkcijomis bei veikla ir įteikė atminimo dovanėles su Alytaus rajono atributika.

Svečiai aplankė Merkinę, įkopė į įspūdingą jos piliakalnį, grožėjosi nuostabia panorama. Apie didingą ir kartu liūdną Lietuvos istoriją sužinojo lankydamiesi Alytaus kraštotyros muziejuje. Na, o linksmiausiai praleido laiką Tarzanijos pramogų parke. Paskutiniąją projekto dieną svečiai aplankė antrąją Lietuvos sostinę Trakus, žavėjosi Galvės ežero apsuptyje stovinčia pilimi bei ragavo skaniuosius Trakų kibinus.

Savaitė pralėkė greitai ir labai turiningai. Išsiskyrėme pasižadėję tęsti bendradarbiavimą kituose projektuose.

Anglų kalbos mokytoja

Odeta Šerelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos