Konferencija „Pristatau savo tiriamąjį darbą“

Šiandien per septintą pamoką mūsų gimnazijoje vyko konferencija „Pristatau savo tiriamąjį darbą“. Darbus kitiems mokiniams, mokytojams ir svečiams pristatė septyni Iag klasės gimnazistai – tai Evita Čeplikaitė, Emilija Volungevičiūtė, Povilas Senkonis, Emilija Bulvinaitė, Meida Šilanskaitė, Samanta Dirsytė ir Roberta Ragauskaitė. Jų darbai tiek vadovų, tiek komisijos buvo įvertinti kaip patys geriausi ir įdomiausi. Darbų tematika labai įvairi.  

Reikia paminėti, kad šiais mokslo metais visi Iag klasės mokiniai  turėjo didelį iššūkį – pasirinkti temą, ją kruopščiai ištirti ir parašyti darbą. Vienas iš tiriamųjų darbų tikslų – formuoti ir plėtoti akademinius, praktinius ir kūrybinius gebėjimus. Be to, parašius darbą, jį reikėjo sklandžiai pristatyti vertinimo komisijai.  Konferencijoje kalbėjusi gimnazijos pavaduotoja ugdymui, tiriamųjų darbų komisijos pirmininkė Giedrė Volungevičienė pastebėjo, kad gimnazistai susidūrė su keliomis problemomis – tai laiko planavimu ir gebėjimu viską atlikti kruopščiai iki pabaigos. Tačiau, anot jos, rezultatai pranoko lūkesčius, darbai įvairūs, įdomūs, o rezultatai geri.

Salėje susirinkę žiūrovai įdėmiai klausėsi pranešimų. Konferencijos vedėjai Roberta Ragauskaitė ir Tautvydas Velička informatyviai pristatė pranešėjus, o konferencijos pabaigoje dėkojo darbų vadovams už pagalbą, palaikymą, konsultavimą. Jie linkėjo sėkmės tiems, kurie panašaus  darbo imsis kitais metais. Bebaigdami suteikė daug optimizmo ir vilties. „Jeigu pavyko mums, pavyks ir jums“,- sakė jie. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos