„Mokonomika“, arba netradicinio ugdymo diena!

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-01-21
  • Kategorija: Pranešimai

Šiandien, sausio 21 dieną, Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai- nuo pradinuko iki abituriento- dalyvavo „Mokonomikos“  pamokose. Jas vedė įvairūs savo srities profesionalai. 1-4 klasių mokinius pakvietę į „Atradėjų“, 5-8 klasių į „Kūrėjų“, o  9-12 į „Ekspertų“ pamokas. Nuo 10-13 val. Didžiausią nuotolinę pamoką organizavo „Swedbank“ , tai buvo, anot rengėjų, žinių šventė! Visas mokomąsias dirbtuves apjungė ir per pertraukas dėmesį prikaustė laidų vedėjas, mokiniams žinomas kaip „Radistas, Rolandas Mackevičius ir šaunieji jo pagalbininkai-tai charizmatiškieji moksleiviai Fausta ir Rokas.

                      Pradinukų nuotolinių pamokų diena prasidėjo „Low Air“  šokiu, vėliau jie išklausė pasakojimo apie pinigų istoriją, galėjo patys pasigaminti unikalią piniginę. Rašytoja Kotryna Zylė įtraukė į derybas su mitinėmis būtybėmis, Nerijus Buivydas pasakojo, kaip išmokti daryti stebuklus, pasirodo, jie gali būti netgi ne magiški, o labai paprasti! Rimtoji pamokų dalis baigėsi aktorės patarimais, kaip kurti nepamirštamas istorijas.

                      Pagrindinio ugdymo mokiniai įsijautė į kūrėjų vaidmenį. Jūratė Cvilikienė supažindino su (ne)ribotais ištekliais, kaip susiskaičiuoti pinigus patarė Rokas Bernatonis. Lektoriai su mokiniais kalbėjosi ir apie ateities profesijas, ir apie savanorystę, ir apie piliečio atsakomybę. Orijus Gasanovas, Jolita Vaitkutė, Andrius Talžūnas dalijosi kūrybiniais atradimais.

Gimnazistai tapo ekspertais, su jais buvo svarstoma, kaip užsiauginti vienaragį ir inovacijas mokykloje. Svaras (Gabrielius Liaudanskas) kalbėjo apie pilietiškumą. Pasak jo, kiekvienas esame kaip medis, žinoma, „svarbu žinoti savo istoriją, bet dar smagiau ją kurti“, jis moksleivius pakvietė būti aktyviais savos istorijos kūrėjais. Nors iš pirmo žvilgsnio tokios temos kaip mokesčiai, suvaržymai ar investicijos turėtų mokinius „migdyti labiau nei matematikos vadovėlio tekstas“, tačiau lektoriai – tikri savo srities profesionalai, gebėjo sudominti. Reikėtų paminėti, kad vienos pertraukos metu buvo pristatytos net 5 sveikų patiekalų idėjos.

Didžioji nuotolinė pamoka praėjo nepastebimai greitai. Įspūdžiais mokiniai dalijosi su klasės draugais, mokytojomis, auklėtojomis. IIIag klasės gimnazistė Justina Kurkutytė sako, kad pamoka Nr. 1 jai šiandien buvo -  „Kaip uždirbti savo svajonei šiandien?“ Kitų mokinių atsiliepimus skaitykite nuotraukose...

                                            Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos