Startuoja du nauji „ERASMUS+" programos projektai

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-11-10
  • Kategorija: Pranešimai

Šiais mokslo metais Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje startuoja dar du Erasmus+ KA229 projektai „Enjoy Coding with Scratch3“ ir „Digitally Smarted kids“. Projektų trukmė 24 mėnesiai. Projektų temos yra aktualios, nes XXI amžiuje skaitmeninis raštingumas – mokymuisi, darbui ir aktyviam dalyvavimui visuomenėje būtinas gebėjimas.

                             Projekto „Enjoy Coding with Scratch3“ šalys partnerės yra Turkija, Italija, Bulgarija, Šiaurės Makedonija. Daugų Vlado Mirono gimnazija yra šio projekto koordinatorė. Projekto „Digitally Smarted kids“ šalys yra Ispanija, Portugalija, Lietuva ir dvi Turkijos mokyklos, iš kurių viena yra koordinatorė. Projektuose dalyvaus 13-16 metų mokiniai. Šių projektų tikslas yra plėsti mokinių kompiuterinio raštingumo gebėjimus, mokyti mokinius saugiai bendrauti ir bendradarbiauti  internetinėje erdvėje, lavinti užsienio kalbos žinias, ugdyti kritinį mąstymą. Mokiniai mokysis dirbti su  Scratch 3 programa ir web2  įrankiu. Projektų metu šalys partnerės kurs projekto logotipus, elektroninius žurnalus, plakatus, dainas, dalyvaus įvairiuose konkursuose su partneriais ir jais dalinsis. Dėl pandemijos mobilumai į kitas šalis laikinai sustabdyti, bet veiklos bus vykdomos nuotoliniu būdu ir per e-Twinning platformą.

                             Projektai remiami Europos Komisijos, „Erasmus+" programos lėšomis, kurias Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos