Integruotas projektas „Mes, Tomas Sojeris ir jo draugai“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-10-30
  • Kategorija: Kvietimai

Visi žinome, kad skaityti reikia. Visi žinome, kad mokytis reikia. Žinome, bet dažnai nenorime, o gal imame ir aptingstame. Kartais galima ir patingėti, bet... kartais skaityti, mąstyti, diskutuoti, lipdyti, siūti, ardyti ir vėl siūti gali būti smagu. Smagiausia ką nors veikti!

Mokytojoms Jolantai Sakalauskienei ir Gitanai Ivanauskienei dar penai kilo idėja suremti pečius ir kartu su mokiniais įgyvendinti integruotų pamokų ciklą, skirtą lavinti ne tik kritinį mąstymą, bet ir estetinį skonį. Kadangi visi mokiniai skaitė Marko Tveno knygą „Tomo Sojerio nuotykiai“, vėliau ir „Heklberio Fino nuotykiai“, sumanėme ne tik aprašyti veikėjų paveikslus, juos vizualizuoti, bet ir pagaminti lėles.

Užvirė darbas, pradžioje buvo daug entuziazmo, kaip ir skaitant, bet vėliau paaiškėjo, kad reiks ir daug daug kantrybės. Pamoka po pamokos darbai judėjo į priekį, skaitėme ir lipdėme, lipdėme ir diskutavome – rezultatas – vaikų rankomis pagaminti pagrindiniai šios nuostabios ir įkvepiančios knygos veikėjai. Manome, kad šeštokai savo darbą prisimins, lėles išsaugos.

Šį mėnesį gimnazijos didžiajame koridoriuje surengėme parodą ir kviečiame susipažinti su Sojeriu, Finu ir Beke.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos