Nebėk į parduotuvę – užsuk į valgyklą!

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-12-09
  • Kategorija: Kvietimai

Iki šiol galime pasidžiaugti, kad mūsų gimnazija turi savo valgyklą, kurioje maistas gaminamas vietoje, visada būna šviežias ir šiltas. Džiugu, kad maitinimo paslaugas teikianti įmonė atnaujino valgiaraščius ir dabar kiekvieną dieną mokiniams siūlo pasirinkti pietus iš 5 patiekalų. Valgyklos darbuotojos užtikrina, kad pagamintas maistas visada yra sveikas ir atitinka visus paslaugų teikimo sutartyje nurodytus reikalavimus. Reikia neužmiršti, kad sveika mityba daro įtaką savijautai ir bendrai sveikatai. Nupirkti parduotuvėje greiti užkandžiai, „gaivieji“ gėrimai, traškučiai ir kt., kuriuose gausu maisto papildų su E raide, pagal kokybę niekada neatstos sveiko ir šilto maisto, pagaminto gimnazijos valgykloje. Išėjimas pertraukų metu, tegu ir su tėvų leidimu, nėra saugus ypač paskutiniu metu, kai kyla sergamumas, vis dar pasitaiko susirgimų COVID-u.

Atsižvelgdami į gimnazijos mokinių pageidavimus skelbiame iki Kalėdinių mokinių atostogų akciją „Padovanok valgyklai puodelį“. Jos tikslas – galimybė mokiniams atsigerti arbatos iš patogaus, gražaus puodelio. Tai paskatintų mokinius gerti sveikus, o ne energetinius ar kitus gazuotus, perpildytus cukrumi gėrimus, kurie  neturi beveik jokių maistinių medžiagų ir tik gali sukelti svorio padidėjimą ir dantų ėduonį. Dovanojamus puodelius galima padėti į pintinėlę, esančią 1-ame aukšte prie sportinių apdovanojimų sekcijos.

Raginame tėvelius apie tai pakalbėti su savo vaikais. Priminti, kad išėjimas pertraukų metu į parduotuves nėra saugus, ypač kai yra aplink daug sergančių.  Pinigus, skirtus pietums panaudotų sveikam, šiltam maistui pirkti, o ne leistų parduotuvėse. Valgykloje yra galimybė atsiskaityti už pietus elektroniniu būdu, be grynųjų pinigų. Reikia tik įsigyti elektroninę apyrankę. Instrukcija kaip įsigyti apyrankę arba kitą atsiskaitymo priemonę, kokie tokio atsiskaitymo privalumai, yra tinklapyje https://eurofondas.com/e-paslaugos-mokyklai/#pinigine

Komisijos valgyklos darbui ir mokinių maitinimui kontroliuoti informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos