Alovėje vaikai auga skaitydami

  • Paskelbta: 2020-03-06
  • Kategorija: Konkursai

Kovo 5 dieną bibliotekoje vykęs raiškaus skaitymo konkursas „Kokia graži mano gimtoji kalba”, vainikavo pasibaigusią skaitymo skatinimo iniciatyvą „KNYGA MANE AUGINA”. Šis konkursas tik vienas iš renginių, skirtų lietuvių kalbai puoselėti. Jame dalyvavo Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokiniai.

Padedant mokytojoms Sigutei Kaminskienei ir Renatai Miškauskienei, mokiniai rinkosi skaityti Justino Marcinkevičiaus, Selemono Paltanavičiaus, Žemaitės, Meilės Kudarauskaitės ir kitų autorių tekstus apie knygą, kalbą, gamtą. Išgirdome ir naujų, ir jau visai užmirštų žodžių.

Vertinimo komisija – Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus vedėja Loreta Alksninienė ir aštuntos klasės mokinė Vytautė Mikailionytė – turėjo teisingai įvertinti ir išrinkti iš vienuolikos panorusių dalyvauti skaitymo konkurse tris geriausius.

Be didelių ginčų komisija nugalėtojais paskelbė  Neilą Balynaitę (1 vieta),  Adriją Sinkevičiūtę (2 vieta), Džesiką Šatrauskaitę (3 vieta).  Konkurso nugalėtojams Alytaus rajono viešosios bibliotekos direktorius įteikė diplomus ir knygeles.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas įteikė  padėkas mokytojoms Sigutei Kaminskienei ir Renatai Miškauskienei už aktyvų dalyvavimą skaitymo skatinimo akcijoje.
Belieka padėkoti visiems dalyvavusiems bibliotekoje vykusiuose rytiniuose skaitymuose. Ir ne tik tiems, kurie skaitė, bet ir tiems, kurie kiekvieną rytą beveik tris mėnesius atidžiai klausėsi skaitomų istorijų.
Tariu nuoširdų AČIŪ ir Alytaus samariečių bendrijos vadovei Virginijai Montvilienei, Vilties sala labdaros ir paramos fondo direktoriui Sauliui Andrašiūnui už Alovės bibliotekai padovanotas knygas. Knygos papildys ir bibliotekos fondą ir šio konkurso nugalėtojų asmenines bibliotekėles.

Visiems knygų bičiuliams drįstu priminti Justino Marcinkevičiaus palinkėjimą „…kalbėkime tik dideliais ir labai švariais žodžiais.”

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos