Kūrinys, paskatinęs keliauti

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-10-19
  • Kategorija: Aktualijos

Labai nuotaikinga, bet ir rimta, informatyvi, bet nenuobodi buvo mūsų, Iag klasės mokinių, išvyka. Idėja apie literatūros pamoką - kelionę, privertusią pakartoti žinias apie  rašytojus bei perskaitytus kūrinius, gimė beveik spontaniškai. Tiesiog nusprendėme, kad reikia aplankyti... ir viskas.

 Suvalkijos kraštą lankėme jau ne pirmą kartą. Jau buvome J. Jablonskio gimtinėje (Ožkabaliuose), esame susipažinę su Marijampole. O šiandien pasižvalgėme po Šakių miestą bei jo apylinkes. Labiausiai domino Sudargo piliakalniai ir tik praėjusią vasarą pastatytas paminklas Selindžerio romanui „Rugiuose prie bedugnės“. Nuo kojų nusivarėme belaipiodami  piliakalniais ir ieškodami paminklo romanui. Buvo be galo smalsu pamatyti jį savo akimis, juk knygą ką tik perskaitėm, aptarėm ir net rašinį parašėm! Tai kaip nesurasti paminklo romanui?!.. Ir suradom. Jis tikras rokenrolas! Kaip ir knyga! Siūlome skaityti romaną ir būtinai aplankyti Sudargo piliakalnius.

Šakiuose apžiūrėjom ir paminklą V. Kudirkai (apie jį mokėmės rugsėjo mėnesį). Kuklus paminklas pastatytas prie Šakių ežero, toje pat vietoje, kur kadais stovėjo Kudirkos namas. Šakiuose jis gyveno apie ketverius metus ir dirbo gydytoju.

Grįždami namo negalėjome pravažiuoti gražuolės gotikinės XVI a. antrosios pusės Zapyškio bažnytėlės. Trapi ir mažutė bažnytėlė Nemuno pakrantės lygumoje taip ir vilioja, traukia lankytojus užsukti.

Taigi netikėtai gimusi kelionė buvo kupina mūsų juoko, išdaigų ir, žinoma, susikaupimo minučių, klausant mokytojos pasakojimų bei pastabų.

Iag klasės mokiniai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos