Geografijos pamoka kitaip

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-12-19
  • Kategorija: Aktualijos

Geografijos pamoką nutarėme perkelti į kitas erdves, kad pasitikrintume savo žinias ir sužinotume kažką naujo. Mūsų gimnazistai lankėsi saugomų teritorijų lankytojų centre  Vilniuje, kuriame pateikiama informacija apie Lietuvos bei užsienio saugomas teritorijas. Įėję pasijutome tarsi gamtos apsuptyje: žolynai, paukščiai, žiogai aplinkui, o užvertus galvą – debesys. Susipažinę su centro veikla ir gamtininko profesija, patys formavome įvairius kraštovaizdžius: pajūrio kopas, besiveržiančius ugnikalnius... Išmokome perskaityti kas užkoduota saugomų teritorijų herbuose, daug atsakymų turėjome prie laboratorinio stalo – klaustuko, šikšnosparnių kino salėje žiūrėjome mini filmuką apie Dzūkijos kopų susidarymą. Šiame centre supratome, kad Lietuva labai graži ir įvairi, joje daug dar mums nematytų vietų, todėl tikrai verta planuoti maršrutus po savo šalį.

Geologines žinias pasitikrinome mineralų muziejuje. Čia grožėjomės mineralais, uolienomis, suakmenėjusiomis medžių dalimis, fosilijomis, gręžiniais paimtų uolienų pavyzdžiais. Dar kartą prisiminėme, kaip susidaro uolienos, kokios randamos Lietuvoje ir kam panaudojamos.

Nors ir per autobuso langą, bet pavyko pamatyti Lietuvos ir Europos gražiausią eglę – Šachmatų Karalienę. Aptarėme ir pravažiuojamus maldos namus bei pastatų meno stilius, gamtinius objektus.

Išvykose plečiame savo akiratį, mokomės bendrauti ir augame vis daugiau žinodami.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos