Saugaus eismo konkurso „Šviesoforas“ I etapas

2019 metų balandžio 10 dieną Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje vyko pradinių klasių mokinių „Saugaus eismo konkurso „Šviesoforas“  I etapas. Kartu su pradinukais būti saugiais keliuose mokėsi ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai.

I-oji veikla - video užduotys  saugaus eismo tema. Vaikai žiūrėdami jas analizavo, aptarė situacijų veikėjų padarytas klaidas, iš jų pasimokė. II-oji veikla buvo praktinė. Mokiniai su mokytojomis eidami gatvėmis praktiškai mokėsi pereiti kelią sankryžose, pėsčiųjų perėjose. Aptarė pėsčiųjų eismą gyvenvietėse ir už jos ribų. III-oji veikla kūrybinė – piešiniai saugaus eismo tema. Mokiniai ne tik piešė įvairias saugaus eismo situacijas, bet ir aiškino, kaip jose reikėtų elgtis teisingai. IV veikla - žinių patikrinimas stotelėse. Kiekvienas mokinys turėjo įveikti keletą stotelių: kelio ženklų, atšvaitų panaudojimo, šviesoforu reguliuojamos sankryžos, nereguliuojamos sankryžos, kelių eismo užduočių.

Susumavus klasių mokinių rezultatus paaiškėjo, kad pirmoje klasėje daugiausia taškų surinko Adrija Sinkevičiūtė, antroje – Nojus Šimelionis, trečioje – Neila Balynaitė o ketvirtoje klasėje vienodą taškų skaičių surinko du mokiniai, tai Pijus Petkevičius ir Airidas Žemaitis.

Sveikiname nugalėtojus ir linkime sėkmės II etape.

Pradinių klasių mokytoja S. Kaminskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos