Draugiškas internetas+bibliotekininkas+mokytojas+mokytojo padėjėjas = Saugus vaikas

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-02-12
  • Kategorija: Aktualijos

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Daugų filialas dalyvauja projekte „Prisijungusi Lietuva”, todėl mes aktyviai prisijungėme prie vienos iš šio projekto veiklos teminės akcijos „Saugesnio interneto savaitė”.

Visą savaitę bibliotekoje vyko įvairios veiklos, skirtos supažindinti lankytojus su saugumo internete svarba ir nauda. Bibliotekoje žaidėme šaradas, žaidimą „Sugalvok”, kūrėme saugų slaptažodį, diskutavome saugesnio interneto temomis, žiūrėjome vaizdo siužetus apie vaikų saugumą internete, atlikome testus, kurie padėjo įvertinti savo saugumą interneto erdvėje, susipažinome su svetainėmis draugiškasinternetas.lt  svarusinternetas.lt, moki-moku.lt, mokėmės saugiai elgtis internetinėje erdvėje.

 Popietė „Ar esi saugus internete?” vyko penktadienį. Įvadiniame žodyje bibliotekininkė supažindino moksleivius su akcija „Saugesnio interneto savaitė“, o kas yra geresnis internetas ir kokia informacija internete dalintis saugu, paaiškino Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacinių technologijų mokytojas Alfonsas Každailis. Jį papildė pailgintos grupės mokytoja Vilija Sakalauskienė, patarusi kaip apdairiau elgtis su slaptažodžiais. Kaip socialiniuose tinkluose atpažinti bloga linkinčius draugus-apsimetėlius, pamokė mokytojo padėjėja Vyda Sudvajienė. Kokiomis nuotraukomis internete dalytis nevalia, ar galima tikėti visa internete randama informacija, ar internete galioja tos pačios taisyklės, kaip ir realybėje, visa tai vaikams paaiškino bibliotekininkė Lina. Tai klausimai, į kuriuos bandėme visi, susibūrę į darnią komandą, atsakyti popietėje „Ar esi saugus internete?”.

Popietėje dalyvavo Daugų Vlado Mirono gimnazijos pailgintos grupės vaikai. Klausimų daug – atsakymų dar daugiau ir įvairių. Vaikai mumis pasitikėjo ir pasakojo savo patirtus išgyvenimus virtualioje erdvėje, įvardijo patirtas patyčias, taigi labai svarbu vaikus šviesti ir mokyti saugaus elgesio internete taisyklių ir kaip elgtis paslydus.

Pavojus atskleisti privatumą, asmeninę informaciją, galimos apgavystės, patyčios ir kiti iššūkiai gali kilti kiekvienam. Keli mygtuko paspaudimai gali nuvesti pavojingu keliu, todėl kvietėme vaikus saugiai elgtis internete, o suklydus apie tai nedelsiant pranešti tėvams, mokytojams, specialios pagalbos specialistams ar svetainėje svarusinternetas.lt.

Draugiškas internetas + bibliotekininkas+ mokytojas+ mokytojo padėjėjas = Saugus vaikas

Ačiū Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenei už dalyvavimą akcijos „Saugesnio interneto savaitė” renginiuose.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos

Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė

Lina Jakimavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos