Baigiamajame „Poezijos pavasario“ vakare

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2024-05-28
  • Kategorija: Didžiuojamės

Sekmadienį, gegužės 26-tą dieną, Vilniaus rotušėje vyko 60-ojo tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ baigiamasis vakaras, kuriame savo kurtą eilėraštį skaitė ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos IIg klasės mokinė Mėta Raudonytė.

Mėta Raudonytė tarp festivalio svečių pateko, nes prieš savaitę dalyvavo Rašytojų klubo organizuotame moksleivių poezijos skaityme/konkurse ir jame užėmė pirmąją vietą. Baigiamasis vakaras prasidėjo užburiančia džiazo muzika, o po to visų laukė „Poezijos pavasario“ nugalėtojų apdovanojimai. Atsiėmę juos, poetai skaitė savo kūrybą. Eilėmis ant scenos dalinosi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio poetai. Buvo poetų iš Japonijos, Prancūzijos, Rumunijos, Ukrainos, Estijos ir kitų šalių.

Smagu, kad Mėtos Raudonytės kūrybą išgirdo daug žinomų, apdovanotų kūrėjų. Belieka tikėtis, kad tokių galimybių pasitaikys daug daugiau!

P.S. Šiandien gavome laišką, kad Mėta Raudonytė pakviesta į Lietuvos rašytojų sąjungos organizuojamą projektą „Vasaros akademija“. Jis šiemet vyks liepos 12-18 dienomis Kintuose.

Mokytoja Gitana Ivanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos