Advento vakaronė Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-12-06
  • Kategorija: Renginiai

Adventas – rimties ir susikaupimo, o kartu ir džiugaus laukimo metas. Šis ypatingas laikotarpis Daugų Vlado Mirono gimnazijoje buvo gražiai paminėtas. Į vakaronę rinkosi visa gimnazijos bendruomenė -  mokiniai, jų tėvai, mokytojai, darbuotojai. Vakaronė prasidėjo pasakojimu apie angelus ir žibintų, kuriuos savo rankomis pagamino visų klasių mokiniai, įžiebimu. Angelai ir šviečiantys žibintai visus paskatino pamąstyti apie tai, kad artėja pati gražiausia metų šventė, nešanti šviesą, viltį, tikėjimą ir meilę...

Renginyje, kurį vedė tikybos mokytoja Alma Vaištarienė, antrokė gimnazistė Justina Kurkutytė ir šeštokas Kasparas Kelmelis, buvo prisimintos Advento tradicijos, papročiai. Juos pristatė 5-12 klasių gimnazijos mokiniai. Vieni pasakojo apie tai, ko nereikėtų daryti šiuo laikotarpiu, kiti mokė Advento žaidimų, ratelių, dainų, minė mįsles, pasakojo ir pristatė tradicinius patiekalus.

Po gražaus ir prasmingo renginio visi susirinko prie balta staltiese užkloto stalo, ant kurio buvo sudėti tradiciniai Kūčių valgiai. Visa gimnazijos bendruomenė vaišinosi tradiciniais patiekalais, bendravo. Visgi verta sustoti, pamąstyti, įsiklausyti ir išgirsti artimo žodžius, pajusti šilumą ir išgyventi bendrystę.

P.S Nuoširdžiai dėkojame 5 ir Iag klasės mokiniams bei jų mokytojai Rimai Jomantienei už iškeptus meduolius ir kalėdaičius, ūkvedei Astai Turskienei už duoną ir kitus skaniai pagamintus patiekalus, projekto „Užauginta kaime, pagaminta su meile“ vykdytojams.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos