Jaunųjų šaulių sąskrydis Dauguose

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-05-27
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 24-25 dienomis Dauguose vyko LŠS Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės Alytaus r. Dominyko Jėčio - Ąžuolio 108 kuopos jaunųjų šaulių sąskrydis. Vėlyvą popietę jaunieji šauliai iš viso Alytaus rajono rinkosi prie Daugų ežero. Sąskrydyje dalyvavo virš 100 jaunųjų šaulių iš Butrimonių, Punios, Pivašiūnų, Miroslavo, Simno, Alovės ir Daugų mokyklų.


     Sąskrydžio metu pirmąją dieną vyko sportinės žaidynės. Jaunųjų šaulių komandos varžėsi 9-iose rungtyse, tokiose kaip šaudymas pneumatiniu šautuvu ir pistoletu, AirSoft ginklais bei šaudymas iš lankų. Taip pat šauliai jėgas išbandė taikytojo ir stebėtojo, darts, atminties, futbolo ir baudų metimo rungtyse.  Po sportinių žaidynių vakare prie laužo vyko meninė programa, kurios metu buvo  grojama  gitara, akordionu ir armonika. Visi susirinkusieji vakaronės metu smagiai šoko ir dainavo. Antrosios dienos rytą visi sąskrydžio dalyviai pradėjo mankšta, o vėliau prie paminklinio akmenstulpio Daugų centrinėje aikštėje pagerbė čia žuvusius partizanus uždegdami žvakeles. Daugų jaunieji šauliai supažindino svečius su Daugų miestelio pokario metų istorija.

 
      Antrąją dieną buvo paskelbti ir sportinių rungčių nugalėtojai. Žaidynėse sėkmė lydėjo Miroslovo ir Simno komandas. Vyresniųjų grupėje nugalėtojais tapo Miroslavo komanda "Partizanai, o antrąją ir trečiąją vietas dalijosi Daugų komandos. Jaunesniųjų grupėje nugalėtojais tapo Simno komanda "420", o antrąją ir trečiąją vietą iškovojo Butrimonių ir Pivašiūnų komandos. Visi dalyvavusieji šauliukų sąskrydyje gavo atminimo ženkliukus.

 

 LŠS karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės 108-osios kuopos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos