Daugų Vlado Mirono gimnazija švenčia Europos dieną

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-05-10
  • Kategorija: Renginiai

 

Europos dienai skirtų renginių savaitę vainikavo koncertas, kuris vyko gegužės 10 d. Renginio vedančioji Austėja pakvietė renginį pradėti Europos himnu. Po himno giedojimo buvo apdovanoti dieną prieš įvykusio Europos egzamino nugalėtojai. Vėliau žiūrovai išgirdo Idos (I ag) ispaniškai atliekamą dainą. O Greta (III ag) Europai dovanojo šokį „shuffle“ stiliumi. Nutilus muzikai dešimtokė Miglė pasakė kalbą angliškai apie gamtos išsaugojimą, nes, kaip akcentavo renginio vedančioji „Mūsų namai yra ne tik Lietuva ir Europa, bet ir visas pasaulis, kuriuo turime rūpintis, kad turėtume ką palikti ateities kartoms.“ Po to išgirdome Gabijos (III ag) dainas, atliekamas prancūzų ir anglų kalbomis; jai grojo bendraklasis Eduardas. Pianinu atliekamą kūrinį dovanojo ir šeštokė Elsinta, o jos klasiokas Redas paporino dzūkiškai „Bobulės Genės atsiminimus“.

Kad padovanotų Europai savo muziką, šokį, kalbas ir pasakojimus, įvairių klasių mokiniai daug dirbo ir ruošėsi. Renginyje taip pat buvo eksponuojami keli dailės darbai Europos tema (Klaudijos (8a) ir Samantos ir Emilijos (I ag), ketvirtokų Simo, Eriko, Emilijos, Roberto.

Renginio dalyviai pasimatavo Europos Sąjungos devizą „United in diversity“: kiekvienas yra ypatingas ir originalus, bet geba susivienyti ir dirbti siekdami bendro tikslo. Ačiū jiems!

Organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos