Kaziuko mugė Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje

  • Paskelbta: 2019-03-02
  • Kategorija: Renginiai

Ei, iš pašalių visi, ir apsiavę, ir basi...

Kai išgirsit smagią dainą,

Tuoj visi į mugę eikit!

Ką nupirksit, ką parduosit,

Bet tušti negrįšit...

Su pilnais krepšiais gėrybių

Į namus parvyksit! -  taip kovo mėn. 1 d. po pamokų Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje į  Kaziuko mugę kvietė organizatoriai.

 Į pavasariškai mokytojų G. Šiugždinienės ir H. Lapinskaitės papuoštą  antrojo aukšto foje rinkosi  skyriaus bendruomenė ir gausus būrys svečių. Kas pirkti, kas parduoti... Mokiniai viliojo įvairiausias skanėstais, Lukrecijos  mama  N. Taraškevičienė kvietė paskanauti įvairiaspalvių keksiukų, o savo sukurtais  rankdarbiais  prekiavo  Tautvydo mama D. Janulevičienė, mokytojos L. Alksninienė ir H. Lapinskaitė.

Visus susirinkusius pasveikino muzikos mokytoja Z. Cikanienė ir jos vadovaujami mokiniai iš dainų studijos „Spindulėlis“. Skambėjo ,,Kaziuko valsas“, daina „Turgaus bobos“. Šokių mokytojos A. Mikailionienės paruošti šokėjai pašoko du šokius – „Oira“ ir „Gudo dūda“.

Mūsų viešnia Alovės bendruomenės VO „Susiedai“ pirmininkė Asta Kiselienė perdavė Alovės seniūnės I. Stenionienės nuoširdžiausius sveikinimus Kazimierinių proga  ir dzūkų tarme papasakojo, kaip atsirado paprotys organizuoti Kaziuko muges.

Šventės pabaigoje skyriaus vedėja L.Alksninienė apdovanojo tuos, kurie pasiruošė mugei geriausiai. Buvo paskelbtos trys nominacijos: originaliausia prekyvietė -  priešmokyklinio ugdymo grupės, (mokytoja  J. Petkevičienė), originaliausi     prekeiviai – 1-2 klasės mokiniai ( mokytoja R. Miškauskienė), labiausiai akį traukianti prekė - 6kl mokinės Ievos Esebua  sukurta vaisių puokštė.

Skyriaus informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos